« Spektakli
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
25 GODINA KASNIJE...

Metallica i Run DMC upali u R'n'R Hall of Fame

Nepogrešiv izbor novih žitelja najpoznatije kuće u Cleavlandu.

(Getty Images)
Više o

Metallica

,

Run DMC

,

Jeff Beck

,

Boby Womack

,

Rock And Roll Hall Of Fame

,

Rock And Roll

,

Cleveland

Rock and Roll kuća slavnih ljubiteljima glazbe u subotu je navečer pokazala put kroz modernu glazbenu povijesti, primivši u svoje članstvo izvođače iz šarolikih žanrova, od "kraljice rockabillyja" Wande Jackson preko rappera iz Run DMC-a do heavy metal ikoni iz Metallice.

Vrhunac ceremonije u Clevelandu bio je žestoki nastup Metallice koja je odsvirala pregled svojih hitova u karijeri. Govore zahvale održali su potom pjevač i gitarist James Hetfield i bubnjar Lars Ulrich.

Rap pionire Run DMC, odnosno Josepha "DJ Run" Simmonsa i Darryla "DMC" McDanielsa, koji su doveli rap i hip hop glazbu u srednjestrujašku pop kulturu, u Kuću slavnih uveo je njihov kolega Eminem.

Virtuoza na gitari Jeffa Becka u Kuću slavnih uvela je legenda Led Zeppelina Jimmy Page, a soul pjevača Bobyja Womacka predstavio je gitarist Rolling Stonesa Ron Wood.

Rock and Roll kuća slavnih otvorena je 1986. godine u Clevelandu. Njezine članove bira 600 glazbenika, a izvođači se mogu kandidirati 25 godina nakon objave prvoga albuma. (hina/metro-portal)

05.04.2009. 09:51:41
Novi komentar
nužno
nužno