« Kultura
objavljeno prije 1 mjesec i 22 dana
PROJEKTI

Prezentacija projekta b00k.xyz

b00k.xyz ugošćuje umjetnike i umjetnice čiji rad, kod i digitalne alate dovodi u vezu s plesom i performansom

b00k.xyz
b00k.xyz (Arhiva)
Više o

b00k.xyz

,

Ben Van Buren

,

Camila Malenchini

,

performans

http://b00k.xyz je rezidencijski i galerijski prostor na webu koji poslužuju i održavaju Ben Van Buren (New York City) i Camila Malenchini (Berlin). Sami projekt odražaj je njihove suradnje na daljinu pa galerija i rezidencija ugošćuju umjetnike koji su geografski udaljeni ali dijele određene umjetničke interese. b00k.xyz ugošćuje umjetnike i umjetnice čiji rad, kod i digitalne alate dovodi u vezu s plesom i performansom.

Misije b00ka je korištenje osnovnih mogućnosti tehnologija kao što su HTML i CSS, printanje na zahtjev, te cloud softver kako bi se stvorio online prostor koji pitanja značenja dodira i prisutnosti drugih tijela, koja uglavnom postavlja performerska praksa, povezuje sa stalnim kontaktom i fizičkom udaljenošću koje donosi suvremeni internet a podržavaju ga aplikacije - softver koji rijetko otkriva svoj kod, motive ili buduće planove.

B00k.xyz realizira se Skype pozivima između Bena i Camile. Tamo raspravljaju o novim idejama i dijele zadatke komunikacije s umjenicima, kodiranja galerije i web stranice, stvaranja vizuala za prostor. Projekt se provodi vrlo uspješno te je do danas imao dvije rezidencije u trajanju od devet mjeseci i sedam jednomjesečnih galerijskih izlaganja. U nadolazećoj godini b00k.xyz želi povećati kapacitete te umjetnicima ponuditi prikaz radova na webu ali i u fizičkim galerijskim prostorima.

Cilj im je raditi unikatne eksperimente koji tematiziraju rad u performansu i kodiranju, a za to im je potreban zajednički fizički prostor u obliku strukturiranog džepa vremena i prostora koji nalaze na hackn3t rezidenciji u hacklabu01 gdje će koncipirati događanje koje će biti jasno i privlačno umjetnicima i publici.

Ben živi u New Yorku gdje vodi Yonkers International Press, nezavisnu izdavačku kompaniju posvećenu istraživanju raskrižja performansa i tiskanog materijala. Njegovi tekstovi i dizajnerski rad objavljeni su u časopisima kao što su Graphite Journal, American Theater Magazine, Contact Quarterly i mnogi drugi. Prije osnivanja YIPa u 2017. godini, Ben je studirao na P.A.R.T.S. u Bruxellesu, i radio kao koreograf u raznim međunarodnim događanjima.

Camila živi u Berlinu i vrijeme provodi izvodeći performanse, producira video, skulpture, web stranice i razne druge bezimene stvari. Trenutno studira koreografiju na Umjetničkom sveučilištu u Berlinu. Studirala je suvremenu umejtnost na CIA i kustosku praksu na Umjetničkom sveučilištu u Buenos Airesu, oboje u Argentini. Dio je projekta Arqueologias del Futuro International festival. Kao performerica, umjetnička suradnica i grafička dizajnerica i umjetnička producentica radi s drugima i za njih.

30.09.2019. 15:45:00
Novi komentar
nužno
nužno