« Hrvatska
objavljeno prije 8 godina i 4 mjeseca
HZZO UPOZORAVA

Prevaranti iz privatnih klinika operiraju Hrvatskom

HZZO ističe da obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama

Ne nasjedajte na lažne ponude
Ne nasjedajte na lažne ponude (Arhiva)
Više o

HZZO

,

prevaranti HZZO

,

privatne klinike

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje upozorilo je u srijedu građane da ne nasjedaju na pokušaje prijevare različitih tzv. privatnih klinika koje se predstavljaju kao ugovorni partneri HZZO-a, te trgovaca i akvizitera koji se lažno predstavljaju kao djelatnici HZZO-a i pritom nude zdravstvene usluge, masaže, skupe aparate i preparate, telefonski ili na kućnim adresama

U HZZO-u kažu kako su ovih dana ponovo dobili dojavu jednog osiguranika o telefonskom pozivu iz privatne klinike koja kao navodni ugovorni partner HZZO-a nudi besplatan pregled, a nakon toga pojavljuju se na kućnoj adresi tražeći novac.

Proteklih nekoliko godina više puta su zaprimili dojave građana o prevarantima koji zloupotrebljavaju ime HZZO-a, nudeći pri tome različite usluge i aparate, čak tražeći novčani polog i pin bankovnih kartica.

HZZO ističe da obavlja poslove koji se tiču ostvarivanja prava na obvezno zdravstveno osiguranje isključivo na lokacijama ispostava i područnih službi, a ne na kućnim adresama.

Djelatnici HZZO-a ne bave se preporukom niti prodajom bilo kakvih zdravstvenih usluga, proizvoda i slično. Isto tako, ni izabrani doktori primarne zdravstvene zaštite ne sudjeluju u prodaji medicinskih aparata i usluga.

Građane koji se nađu u takvoj situaciji pozivaju da pokušaj prijevare prijave policiji.

03.12.2015. 08:00:00
Novi komentar
nužno
nužno