« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 4 mjeseca
ZANIMLJIVO

Prestanite pušiti nakon krvnog testa

Korištenje nikotinskih flastera kao pomoći u prestanku pušenja je najučinkovitije kod osoba čiji organizam nikotin razlaže manjom brzinom

Sjajna pomoć za prestanak pušenja
Sjajna pomoć za prestanak pušenja (Arhiva)
Više o

pušenje

,

prestanak pušenja

,

krvni test

,

nikotinski flasteri

Prestanak pušenja je sve samo ne jednostavan, što dobro zna svaki pušač koji je to ikada pokušao, no nakon krvnog testa razvijenog na Sveučilištu Pennsylvanija noćne more mogle bi postati prošlost.

Dostupni podaci pokazuju kako 60% pušača koji pokušavaju ostaviti cigarete odustane već u roku od tjedan dana, pa bi novi test mogao znatno doprinijeti povećanju izgleda za prestanak pušenja.

Nalazi američkih znanstvenika prikupljeni od 1240 osoba uključenih u različite postupke prestanka pušenja se temelje na analizi prisutnosti nikotina u krvi ispitanika.

Pokazalo se kako sudionici istraživanja kod kojih do razlaganja nikotina dolazi normalnom brzinom imaju najveće izglede za prestanak pušenja ako koriste lijekove.

Nasuprot tome, korištenje nikotinskih flastera kao pomoći u prestanku pušenja je najučinkovitije kod osoba čiji organizam nikotin razlaže manjom brzinom.

Stručni časopis Lancet Respiratory Medicine piše kako osobe koje pokušavaju prestati pušiti imaju na godišnjoj razini samo 4% izgleda za uspjeh.

15.01.2015. 13:28:49
Novi komentar
nužno
nužno