« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 1 mjesec
1949. - 2012.

Preminuo pjevač Bee Geesa Robin Gibb

"Obitelj Robina Gibba iz Bee Geesa s velikom tugom objavljuje da je Robin danas preminuo nakon duge borbe s karcinomom", stoji u objavi

Fotografija vijesti
Više o

Bee Gees

,

Robin Gibb

,

umrli u 2012.

Legendarni pjevač Bee Geesa Robin Gibb preminuo je u 62. godini nakon borbe s rakom debelog crijeva i jetre, prenosi Hina.

"Obitelj Robina Gibba iz Bee Geesa s velikom tugom objavljuje da je Robin danas preminuo nakon duge borbe s karcinomom", stoji u objavi.

"Obitelj je zamolila da se poštuje njezina privatnost u ovim iznimno teškim trenucima."

The Bee Gees su postigli svjetsku slavu tijekom 1960-ih i 1970-ih s mnoštvom prijemčljivih ljubavnih balada i disko hitova poput "Stayin' Alive", "How Deep Is Your Love" i "Night Fever".

Grupa je prodala preko 200 milijuna kopija albuma, svrstavši se po tome u isti rang s velikanima poput Rolling Stonesa i Pink Floyda.

Robin Hugh Gibb rodio se 22. prosinca 1949. u Douglas na britanskom otoku Man. S braćom osniva Bee Gees, jedan od najpopularnijih pop sastava svih vremena. Svoju glazbenu karijeru počeli su u Australiji, a veliku popularnost su stekli kada su se vratili u Veliku Britaniju. Njegov rad u sastavu prepoznavao se po skladanju i pjevanju.

Usporedno s karijerom benda, Gibb ostvaruje i solo karijeru promjenljiva uspjeha tijekom koje je izdao osam samostalnih albuma.

Njegov brat blizanac Maurice umro je 2002, nakon čega su Robin i Barry najavili da Bee Gees više neće nastaviti sa radom.

Njih se dvojica u siječnju 2005. pridružuju mnogim drugim svjetskim glazbenicima, kako bi snimili pjesmu "Grief Never Grows Old" za pomoć stradalima u azijskom tsunamiju.

U studenome 2006. Robin je snimio božićni album pod nazivom Robin Gibb - My Favourite Carols, kako bi potpomogao londonski zbor The Serlo Consort. To je bio posljednji album koji je snimio.

Robin Gibb 1994. godine ulazi u kuću slavnih skladatelja (Songwriters Hall of Fame), a 1997. godine sastav Bee Gees primljeni su u kuću slavnih rock and roll izvođača (Rock and Roll Hall of Fame).

Godine 2002. odlikovan je britanskim redom viteza zajedno sa braćom Mauriceom i Barryjem.

Robin i Barry Gibb, primili su u svibnju 2004. počasni akademski stupanj časti "Doktor glazbe" od sveučlišta u Manchesteru.

21.05.2012. 07:31:27
Novi komentar
nužno
nužno