« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
ZBOGOM KUMU PUNKA

Preminuo Malcom McLaren, menadžer Sex Pistolsa

Bivši menadžer Sex Pistolsa i jedan od rodonačelnika punka, preminuo je jučer u 64. godini od raka

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Sex Pistols

,

smrt

,

malcom mclaren

McLaren je preminuo u bolnici u Švicarskoj, obznanila je njegova djevojka Young Kim. Već je neko vrijeme bolovao od raka, međutim vijest nije bila javno objavljena.

Još u veljači putovao je u New York na prezentaciju knjige, nakon čega se vratio u Švicarsku na liječenje.

˝Malcom je dulje vrijeme bolovao od raka, no nedavno se oporavio da bi mu se stanje opet pogoršalo. Ovo je tužan dan. Očekujemo da se njegovo tijelo dopremi u London i pokopa na groblju Highgate, prema njegovoj posljednjoj želji˝, izjavio je njegov agent Les Molloy.

Njegov utjecaj na glazbenu industriju ne može se podcijeniti. ˝Bez Malcoma, punk pokret nikad se ne bi razvio na način na koji jest˝, dodaje Molloy.

Za njegovo ime prvi se put čulo još davne 1971. kada je otvorio modni butik s dizajnericom Vivienne Westwood. Sa svojim besprijekornim smislom za publicitet, butik je preimenovao u ˝Sex˝.

1975. opazio je mladog punkera Johna Lyndona koji je regularno dolazio u obilazak njegovog butika. Postavio ga je za frontmena punk benda u usponu i Sex Pistolsi su rođeni, a ostalo je povijest. McLaren je nastavio s radom u glazbenoj industriji i nakon raspada grupe, zadržavajući svoju ljubav za privlačenjem publiciteta, a čak se i kandidirao za gradonačelnika Londona 1999.

09.04.2010. 09:19:37
Novi komentar
nužno
nužno