« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
kosor protiv svih

Odlučna premijerka najavila da se ne predaje

Neću otići ni ja kao niti jedan član Vlade, poručila je danas Jadranka Kosor u Hrvatskom saboru

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Bruno Konjević/CROPIX)
Više o

prijevremeni izbori

,

pad vlade

SDP-ov zastupnik Nenad Stazić, pitao je u Saboru kada će HDZ odstupiti s vlasti i upravljanje državom prepustiti sposobnijima i poštenijima.

Stazić je, naime, uvjeren da iza svih afera u javnim poduzećima koje zadnjih tjedana potresaju javnost stoje ljudi "čiji je glavni posao bila krađa" u ime HDZ-a koji ih je, kazao je, zato i postavio na ta mjesta, a neke sada, zbog pritiska javnosti, i miče.

Kosor mu je uzvratila spominjući medijske napise o zapošljavanju SDP-ovaca u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, ali i istaknula kako pripadnost nekoj stranci ne karakterizira nekog poštenim ili kriminalnim.

"Ova Vlada, kao što je činila ona prošla i pretprošla, čini sve u borbi protiv korupcije i organiziranog kriminala. Vladu nitko i ništa, pa ni ovakva podmetanja, neće spriječiti u toj borbi", poručila je Staziću, izrazivši uvjerenje da će HDZ pobijediti i na izborima 2011.

Nakon što je premijerka pobrojala niz zakonskih akata i akcijskih mjera za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala u mandatu prošle i ove Vlade, Stazić je kazao kako Državno odvjetništvo i USKOK korupcijske afere počnu pratiti tek nakon što ih otkriju novinari. "Trebalo bi novinare zaposliti u Državnom odvjetništvu, vjerojatno bi bilo efikasnije", rekao je Stazić.

Na prozivke o navodnom zapošljavanju SDP-ovaca u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Stazić je odgovorio da je s tom aferom u javnost izašla žena koja je prijavljena za mobbing i koja sada, kako bi se izvukla od te prijave, napada SDP.

Boris Šprem (SDP) premijerku je upitao rade li ministarstva uprave i unutarnjih poslova na usklađivanju popisa birača s evidencijama o prebivalištu, kako "ne bi gledali reprizu filma našeg poznatog redatelja Krste Papića 'Kada mrtvi zapjevaju'".

Kosor mu je odgovorila da ministarstva užurbano rade na ažuriranju popisa birača, kako bi se predstojeći predsjednički i svi naredni izbori proveli što kvalitetnije.

Nezadovoljan odgovorom, Šprem je iznio podatke po kojima je od 2000. do 2007. broj birača narasao za više od 225 tisuća, da je od 2001. do 2007. za više od 42 tisuće narasao broj birača u odnosu na broj stanovnika, upitavši postoji li još koja takva zemlja na planeti.

Damir Kajin (IDS) je, u vrijeme dok je pitanje postavljao Šprem, premijerku upitao kada će Vlada raspisati predsjedničke izbore, koja mu je odgovorila - na vrijeme.

"Budite bez brige, imat ćete dovoljno vremena pripremiti se za kampanju i sve ono što slijedi", poručila je Kosor IDS-ovom zastupniku. (hina/metro-portal)

23.09.2009. 15:11:23
Novi komentar
nužno
nužno