« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 9 mjeseci
radni posjet

Haaški tužitelj Serg Brammertz dolazi u Hrvatsku

Glavni tužitelj ICTY-ja dolazi idući tjedan na susret s Mesićem i Kosor.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Goran Mehkek/CROPIX)
Više o

Stjepan Mesić

,

Ante Gotovina

,

Haaški sud

,

Jadranka Kosor

,

Serg Brammertz

,

haaški tužitelj Brammertz

,

Brammertz u Hrvatskoj

,

General Čermak

Glavni haaški tužitelj Serge Brammertz posjetit će sljedeći tjedan Hrvatsku i susresti se s najvišim hrvatskim dužnosnicima, najavilo je u srijedu haaško tužiteljstvo.

Posjet je najavljen kao redovni radni posjet posvećen otvorenim pitanjima u suradnji Hrvatske i ureda haaškog tužitelja.

Tužitelj Brammertz u Hrvatskoj će biti u ponedjeljak i utorak i sastat će se s predsjednikom Stjepanom Mesićem, premijerkom Jadrankom Kosor, ministrom pravosuđa Ivanom Šimonovićem i državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem.

Glavni tužitelj ICTY-ja u lipnju je u izvješću Vijeću sigurnosti UN-a ocijenio da je Hrvatska "prikladno i pravodobno" odgovorila na većinu zahtjeva za suradnju, ali da tužiteljstvo već dulje vrijeme bezuspješno potražuje neke ključne dokumente iz operacije Oluje potrebne za predmet "Gotovina, Čermak i Markač", a među kojima su i topnički dnevnici.

Nekoliko europskih zemalja ima rezerve prema otvaranju poglavlja 23. o pravosuđu i ljudskim pravima u pristupnim pregovorima Hrvatske i Europske unije zbog hrvatske suradnje s Haaškim sudom. (hina/metro-portal)

23.09.2009. 15:58:28
Novi komentar
nužno
nužno