« Televizija
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
HBO GO

Premijera treće sezone serije "Genijalna prijateljica" 7. veljače

Treća sezona serije „Genijalna prijateljica“ (My Brilliant Friend), temeljena na trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante, imat će premijeru 7. veljače na HBO GO-u kada u ponudu stižu prve dvije epizode

Genijalna prijateljica
Genijalna prijateljica (HBO GO)
Više o

HBO GO

,

Genijalna prijateljica

Genijalna prijateljica" prati Elenu Greco i njezinu najbolju prijateljicu, Raffaellu Cerullo, koju je oduvijek zvala Lila i s kojom se upoznala u prvom razredu osnovne škole 1950. godine. Priča pokriva više od 60 godina njihovih života, a dok je piše, Elena istražuje misterij Lile, genijalne najbolje prijateljice, i na neki način, najgoreg neprijatelja.

Snimljena na talijanskom jeziku, s Margheritom Mazzucco i Gaiom Girace u glavnim ulogama, u trećoj sezoni Elena i Lila su već odrasle žene, tijekom 1970-ih. Lila je uzela sina i ostavila muža i lagodan život kako bi radila kao radnica u tvornici u najtežim uvjetima, dok je Elena otišla iz susjedstva kako bi studirala u Pisi, a sada je autorica uspješnog romana koji joj je utro put do bogatog i kultiviranog svijeta. Dok se bore sa svojim željama i nesigurnostima, još uvijek su snažno i ambivalentno povezane.

Treća sezona temeljena je na bestselleru „Priča o onima koji bježe i onima koji ostaju", trećem romanu iz tetralogije Elene Ferrante. Seriju je režirao Daniele Luchetti, a produkciju potpisuju Lorenzo Mieli i Domenico Procacci. Serija je nastala u suradnji Rai Fictiona i HBO Entertainmenta. Priču i scenarij potpisuju Elena Ferrante, Francesco Piccolo, Laura Paolucci i Saverio Costanzo. Između ostalih, izvršni producenti su Paolo Sorrentino i Jennifer Schuur.

05.02.2022. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno