« Film
objavljeno prije 7 mjeseci
FILMOVI

Premijera Punim plućima

Premijera nagrađivanog dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonze PUNIM PLUĆIMA održat će se u utorak, 7. ožujka u 20:00 sati u Kaptol Boutique Cinema

Punim plućima
Punim plućima (Arhiva)
Više o

premijera

,

filmovi

,

Kaptol Boutique Cinema

,

Punim plućima

Premijera nagrađivanog dugometražnog igranog prvijenca redatelja Radislava Jovanova Gonze PUNIM PLUĆIMA održat će se u utorak, 7. ožujka u 20:00 sati u Kaptol Boutique Cinema u Zagrebu, a film kreće u kino prikazivanje od 9. ožujka diljem Hrvatske. Ovaj gorko - slatki dramedy u produkciji Fade Ina i koprodukciji Propeler filma, podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije, u kina distribuira Duplicato. Producentica filma je Sabina Krešić, koproducenti Boris T. Matić i Lana Matić, izvršna producentica Tiha K. Gudac.

Radnja filma Punim plućima prati ponovno okupljanje davno raspale grupe nakon iznenadne smrti starog prijatelja. Unatoč međusobnim zamjeranjima i tajnama iz prošlosti, noć karmina postaje za njih noć zabave i sjećanja na neka bolja vremena.

Redatelj filma Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a do sada je režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim i kratkim filmovima te popularne serije Dnevnik Velikog Perice.

O Punim plućima Jovanov Gonzo kaže: Ovaj film govori o ljubavi, ali i nemogućnosti komunikacije među ljudima koji nisu u stanju izbaciti suze kad im umre netko vrlo blizak. Za to im treba vremena jer su stisnuti u vlastitim ljušturama. Naočigled je to generacija ljudi istrošenih emocija, izgubljenih u pokušaju ostvarivanja vlastitih potencijala za koje im okolnosti nikad nisu bile naklonjene. Film istovremeno i slavi smrt kao nešto pozitivno jer je smrt u filmu zapravo produžetak njihova iskonskog prijateljstva, ali kolektivnog društvenog iscjeljenja.

Film Punim plućima je na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio dvije Zlatne arene - za oblikovanje zvuka i fotografiju, a dobitnik je i nagrade Silver Sparrow za najbolji međunarodni dugometražni igrani film na filmskom festivalu Diorama u Indiji. Glumac Hrvoje Barišić je za ulogu Miše u Punim plućima dobitnik nagrade za najbolju sporednu mušku ulogu na Filmskom festivalu glumca u Vinkovcima.

Radislav Jovanov Gonzo potpisuje i scenarij filma, a ostatak autorske ekipe čine: direktor fotografije Stanko Herceg, montaža Anita Jovanov, animacija Svebor Kranjc, skladatelj Coco Mosquito, obrada zvuka Frano Homen, scenografija Petra Poslek, kostimografija Tajči Čekada, majstorica maske Silvija Bradica.

Glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić, a u filmu se još pojavljuju Dražen Pavalić, Vanda Vujanić, Tvrtko Jurić, Lada Bonacci i Domagoj Ivanković.

07.03.2023. 10:00:00
Novi komentar
nužno
nužno