« Kazalište
objavljeno prije 2 mjeseca i 22 dana
PREDSTAVE

Premijera predstave Ivora Martinića u KunstTeatru

Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom

Bilo bi šteta da biljke krepaju
Bilo bi šteta da biljke krepaju (Arhiva)
Više o

Bilo bi šteta da biljke krepaju

,

KunstTeatar

U nedjelju, 10. studenog, u trešnjevačkom KunstTeatru (Dubovačka 1/Okićka 11) održat će se premijera nove predstave nastale prema tekstu Ivora Martinića „Bilo bi šteta da biljke krepaju", s početkom u 18 sati. 

"Bilo bi šteta da biljke krepaju" drama je o prekidu dugogodišnje ljubavne veze. Kada se jedan iz para ne uspijeva prisjetiti najvažnijeg događaja u ljubavnoj vezi za onog drugog nastaje kriza koja aktivira niz egzistencijalnih pitanja i dvojbi. Kroz brojne susrete sada bivši ljubavni par pokušava doći do zajedničke istine, kako bi mogli krenuti dalje.

Drama govori o potrebi da se ispriča intimna povijest, potrebi za zajedništvom i komunikacijom. Struktura drame je otvorena, pruža brojne mogućnosti izvođenja te zahtijeva od glumaca da posude vlastite biografije ili improviziraju slične. 

Rad na postavljanju drame "Bilo bi šteta da biljke krepaju" započeo je u svibnju 2019. godine, a u njegovoj drugoj fazi sudjeluju glumci Maja Posavec i Pavle Vrkljan u komunikaciji s autorom drame Ivorom Martinićem. Dvoje glumaca i dramski pisac pred publikom istražuju i komentiraju međusobne profesionalne odnose, u potrazi za zadovoljavajućom scenskom reprezentacijom drame. 

Predstava je nastala u koprodukciji TeatruMa, T25 i KunstTeatra uz podršku Ministarstva kulture. 

04.11.2019. 15:47:00
Novi komentar
nužno
nužno