« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 10 mjeseci
PREDSTAVE

Premijera predstave BEZDAN - Plesni centar Puls/Centar mladih Ribnjak

Plesni centar Puls najavljuje premijeru predstave 'BEZDAN' autorskog projekta inspiriranog životom i djelom Ulderika Donadinija, 01. prosinca 2018. u 20.00 sati u Centru mladih Ribnjak

Bezdan - autorski projekt
Bezdan - autorski projekt (Arhiva)
Više o

Centar mladih Ribnjak

,

predstava Bezdan

"Bezdan", autorski projekt Ana-Marie Bogdanović, Tatjane Rupcich i Mara Martinovića, premijerno će biti izveden 01. prosinca 2018. s početkom u 20h u Centru mladih Ribnjak, a reprizna izvedba biti će 02. prosinca 2018. u 20h.

Ovaj zanimljiv dramsko - plesni projekt ostvaren je prema autobiografskim elementima i književnom stvaralaštvu Ulderika Donadinija jednog od prvih predstavnika hrvatskog ekspresionizma u peru.

Izvođači imitacijom pokreta poprimaju oblike skulptura i prenose ih osjetom i simbolikom iz zaleđene strukture slike dinamiziranim nabrajanjem asocijacija u glazbi, riječi i kretnji u živo stanje, stapajući prostor, vrijeme, izvođače, scenografsku kostimografiju i gledatelje u jedno vrijeme, misao, cjelinu doživljaja. Oblici skulptura u funkciji su s psihološkim stanjima suvremenog čovjeka koji traži identitet i razloge svoje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti, otkriva težnju za istinskim vrijednostima, za mjestom mira i svetosti. Kroz jednostavan, prirodan i iskren vidni osjetilni doživljaj, skulpture sve povezuju, pobuđuju, oslikavaju i izražavaju unutarnji i vanjski svijet, prenose simboliku bezdana.

Tatjana Rupcich

Autori projekta su Ana Maria Bogdanović, Tatjana Rupcich i Maro Martinović. Koreografiju potpisuju Ana Maria Bogdanović i Tatjana Rupcich.

Izvođači u predstavi su Maro Martinović, Ana Maria Bogdanović, Lara Frgačić, Nika Sarajlija i Anja Krušelj. Kostimografkinja je Milena Jurmić, a za oblikovanje svjetla zaslužan je Marko Crnčević.

26.11.2018. 12:28:00
Novi komentar
nužno
nužno