« Biznis
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
LOVA

Preko 4 milijarde kuna za poduzetnike u Poduzetničkom impulsu 2015.

Najniža potpora unutar programa Poduzetnički impuls iznosi 10 tisuća kuna, a najveća 15 milijuna kuna, a očekuje se da će biti podijeljeno 1.300 potpora

Prijavite se za potpore
Prijavite se za potpore (Arhiva)
Više o

EU fondovi

,

financiranje

,

Poduzetnički impuls 2015.

,

Ravecon

Vlada je jučer usvojila Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2015. vrijedan 4,37 milijardi kuna. Ovogodišnji program namijenjen razvoju i povećanju konkurentnosti hrvatskih malih i srednjih poduzetnika najvredniji je i dvostruko veći od svih dosadašnjih Poduzetničkih impulsa zajedno u razdoblju 2012-2014.

Najniža potpora unutar programa Poduzetnički impuls iznosi 10 tisuća kuna, a najveća 15 milijuna kuna. Očekuje se da će biti podijeljeno 1.300 potpora. Poduzetnički impuls 2015 provodi se u tri osnovna programa:

- Mikro i malo poduzetništvo i obrt (119.000.000 kn)

- Sredstva iz fondova EU (3.884.000.000 kn)

- Lakši pristup financiranju (370.000.000 kn)

33 potprograma/natječaja

Program za mikro i malo poduzetništvo i obrt usmjeren je jačanju konkurentnosti prerađivačke industrije i uslužnih djelatnosti te istraživanju i razvoju, poduzetničkom okruženju i promociji. Drugo programsko područje podrazumijeva sredstva iz fondova EU, u okviru kojih su na raspolaganju sredstva namijenjena proizvodnji, turizmu, poduzetničkoj infrastrukturi, informatizaciji proizvoda te povećanju kvalitete proizvoda. Kroz treći program "Lakši pristup financiranju" poduzetnicima i obrtnicima biti će omogućeni jeftiniji krediti, mikrokrediti i kreditna jamstva"

Jamstva poduzetnicima

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras na konferenciji za medije naglasio je da se radi o setu mjera koji pomaže da se u Hrvatskoj lakše posluje. Pojasnio je da se njime potiče poduzetništvo i obrt kroz dodjelu bespovratnih sredstava Europske unije, kao i lakši pristup financiranju, odnosno jednostavnije i jeftinije kreditiranje te jamstva koja poduzetnicima omogućavaju dobivanje kredita uz manje opterećenje hipotekama. Ovim programom također se potiče internacionalizacija poslovanja, odnosno nastupi poduzetnika na sajmovima.

Za sve ostale informacije i savjete o učinkovitom korištenju potpora, njihovoj usklađenosti sa vašim poslovnim strategijama i planovima te izradu projekata, kontaktirajte stručnjake iz tvrke Ravecon ili na mail info@eufondovi.hr 

21.02.2015. 10:32:00
Novi komentar
nužno
nužno