« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
novi rekordi

Predstavljena nova Guinessova knjiga rekorda

Knjiga u kojoj je svaka fotografija nova, sadrži tisuće novih rekorda a u knjižarama se može naći od sutra

(Getty Images)
Više o

Guinessova knjiga

,

Sultan Kosen

Danas je u Londonu obilježeno objavljivanje Guinessove knjige rekorda za 2010. godinu. Proslavu je simbolično i doslovno uveličao najviši čovjek na svijetu, Sultan Kosen.

Izdavači kažu da je novo izdanje koje izlazi sutra najbolje ikad. Pri izradi su uzeli u obzir i želje čitatelja pa se tako u knjizi uz uobičajene rekorde mogu pronaći i novosti kao što je prikaz najvažnijih događaja proteklog desetljeća.

Prošlo desetljeće obilježeno je važnim svjetskim događajima kao što su napadi na njujorške Twinse 2001., strašan tsunami u Indijskom oceanu 2004., inauguracija Baracka Obame za predsjenika SAD-a ove godine, ali i zanimljivim pojavama poput neprekidnog rasta popularnosti čarobnjaka Harryja Pottera.

Desetljeće je to u kojem smo konačno shvatili utjecaj klimatskih promjena, učili o alternativnim izvorima energije i sletjeli na Mars.

Također, autori su izabrali Top 100 glazbenih albuma koji su obilježili proteklih 10 godina, a čitatelji mogu sami glasati za, po njima, najbolje albuma na Guinessovim web stranicama.

Najavljuju se i druge novosti koje iz Guinessa zasad drže u tajnosti.

Knjiga, u kojoj je svaka fotografija nova, sadrži tisuće novih rekorda, a u knjižarama se može naći od četvrtka 17. rujna.

 

16.09.2009. 16:18:18
Novi komentar
nužno
nužno