« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
tematski park

Predstavljen projekt 'Hrvatska u malom'

Gradonačelnik Bandić izjavio je da je najvažnije obilježje projekta da se cijela domovina poveže na jednome mjestu

(Wikipedia)
Više o

Milan Bandić

,

tematski park

,

Hrvatska u malom

Projekt "Hrvatska u malom", novi tematski park u Novom Zagrebu uz Islandsku ulicu i Aveniju Većeslava Holjevca u kojem će svaka hrvatska županija i grad Zagreb moći predstaviti svoje osobitosti i vrijednosti, danas je na konferenciji za novinare u Gradskoj upravi predstavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Park Novi Zagreb ima površinu od 70 hektara, od kojih će 58 hektara koji su u privatnom vlasništvu ostati zelena površina, a u dijelu parka na gradskome zemljištu površine 12 hektara osigurat će se prostor za novi tematski park "Hrvatska u malom". Svaka županija i grad Zagreb dobit će po 5000 metara četvornih na kojima će se moći predstaviti.

Rečeno je kako će se na tom prostoru raditi prirodne denivelacije za svaku županiju i grad Zagreb koje će se ispuniti sadržajima karakterističnima za svaku županiju, a pokos denivelacije služit će kao videozid na kojem će se prikazati neki stvarni prostor ili edukativni, kulturni, turistički ili neki drugi sadržaj.

Bandić je istaknuo kako je najvažnije obilježje projekta da se cijela domovina povezuje na jednome mjestu. "To je više od simbolike i poruke grada Zagreba prema ostalom dijelu Hrvatske. To će biti sjedište i stjecište svega što je dobro u Hrvatskoj, dakle integrativni faktor projekta 'Hrvatska u malom'", rekao je Bandić. Dodao je da će to biti i nova turistička ponuda na karti Zagreba.

Bandić je ustvrdio kako je to "najbolji projekt koji su u zadnjih deset godina mogli iznjedriti" i svima pokazati da je to naša Hrvatska. Napomenuo je da će realizacija tog projekta za grad značiti minimalni trošak u odnosu prema očekivanjima.

Do kraja ove godine raspisat će se javni urbanističko-arhitektonski natječaj, u prvom kvartalu iduće godine bit će dovršen postupak njegove provedbe, a nakon toga slijedi izrada urbanističkog plana uređenja, za čije je donošenje potrebno najviše šest mjeseci. Taj bi se projekt mogao ostvariti 2011. godine. (hina/metro-portal)

10.11.2009. 18:13:52
Novi komentar
nužno
nužno