« Kazalište
objavljeno prije 10 godina i 4 mjeseca
velika čast

Padobranci Male scene gostuje u Sydneyju

Predstava "Padobranci ili o umjetnosti padanja" u listopadu će se izvesti u Opera Houseu

Scena iz Umjetnosti padanja
Scena iz Umjetnosti padanja
Više o

Sydney

,

Larisa Lipovac

,

Padobranci ili o umjetnosti padanja

,

Damir Klemenić

,

kazalište Mala scena

,

Opera House

Popularna predstava, koju je zagrebačka "Mala scena" do sada izvela na 30 međunarodnih festivala, gostovat će i u Operi House u Sydneyju, a karte za izvedbe su unaprijed rasprodane.

Izvođači Larisa Lipovac i Damir Klemenić ukupno će 18 puta, od 13. do 24. listopada, odigrati tu predstavu za australsku publiku, među kojima je i znatan broj Hrvata, javili su iz Male scene.

Riječ je o predstavi za djecu u dobi od tri godine na više, nastaloj zajedničkim radom i promišljanjima redatelja Ivice Šimića i koreografa i izvođača Larise Lipovac i Damira Klemenića.

Nastavljajući se na motiv gravitacije, najjače fizičke sile koja određuje gotovo sav materijalni život na zemlji, autori su kroz dječje oči ispričali priču o ustajanju i padanju, letenju i lebdenju te o slobodi i vezanosti.

"Mala scena" će u prosincu obilježiti 20 godina rada na Medveščaku, a u slavljeničkoj godini gostovanje u Australiji kazalište doživljava kao vrhunac svoga međunarodnog uspjeha.

Predstava je imala svjetsku praizvedbu na festivalu u Bologni 2006. te se od tada ne prestaje izvoditi po cijelom svijetu.

Gostovanje su omogućili ministarstvo kulture, zagrebački gradski ured za kulturu i hrvatski konzulat u Sydneyju. (hina/metro-portal)

07.10.2009. 14:55:32
Novi komentar
nužno
nužno