« Kazalište
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
NAJAVE

Predstava Begović i Štefanić

Motivacija za rad na interdisciplinarnom projektu Prostor ni ja proizašla je iz potrebe i želje za istraživanjem teme prostora u suvremenoj plesnoj praksi

Prostor NI JA
Prostor NI JA (Arhiva)

SubScena za kazalište, izvedbene umjetnosti i ostale hibride u suradnji s Tjednom suvremenog plesa poziva Vas na izvedbu predstave Koraljke Begović i Nastasje Štefanić - PROSTOR NI JA, u petak 13. i subotu 14.studenoga 2020.godine od 18.00 sati u Filmskom studiju Medika, Pierottijeva 11.

Ulaz na izvedbe je besplatan, uz obaveznu rezervaciju na mail: 37TSPfestival@gmail.com

si. Na koji način specifična obilježja (i zakonitosti) određenog/ih prostora uvjetuju kretanje tijela? Kako tijelo reagira, djeluje i ponaša se u različitim vrstama okoliša?
Pitanje prostora u plesu nije samo pitanje jednog konkretnog istraživačkog procesa i načina stvaranja specifičnog plesnog vokabulara. Pitanje prostora u plesu postaje politično pitanje.
Koliko je ples kazališna umjetnost i što sve utječe na plesnu poetiku uslijed stvaranja materijala u specifičnom prirodnom ili urbanom okruženju? Na koji način se ples kao kazališna umjetnost mijenja unutar odluke izmještanja prostora, odnosno korištenjem drugog, ne-kazališnog prostora? Ti drugi odnosno drugačiji prostori postaju takozvanim privremenim autonomnim zonama u kojima informacija postaje ključna alatka koja čini rez s formalnim oblicima i brojnim pokušajima trajnosti koje strukturirani sustav nameće.

Koreografija i izvedba: Koraljka Begović i Nastasja Štefanić
Video i montaža: Matija Kralj
Zvuk: Nastasja Štefanić
Dramaturgija: Nikolina Rafaj
Kostimografija: Dalibor Šakić
Produkcija: Koraljka Begović
Fotografija: Matija Kralj
Projekt je realiziran u suradnji Udruge plesnih umjetnika Hrvatske i Galerije KAMBA,
a financijski je podržan sredstvima Ministarstva Kulture RH.

Izvedbe se održavaju u suradnji Tjedna suvremenog plesa i SubScene.

09.11.2020. 13:44:00
Novi komentar
nužno
nužno