« Kazalište
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
ČESTITAMO

Predrag Raos dobitnik Držićeve nagrade za 2018.

Dramski tekstovi pristigli na ovogodišnji natječaj iznimno su raznoliki u žanrovskim odrednicama, temama, narječjima i kvaliteti

Dodijeljene nagrade
Dodijeljene nagrade (Arhiva)
Više o

Marin Držić

,

Predrag Raos

,

Raj pa kraj

Predrag Raos dobitnik je Nagrade za dramsko djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu za dramski tekst 'Raj pa kraj', objavilo je Ministarstvo kulture.

Drugu nagradu ravnopravno dijele Sanja Porobija za dramski tekst 'Bez traga (par riječi predgovora)' i Dorotea Šušak za dramski tekst 'Kako smo preživjeli Dies Irae', a treću nagradu ravnopravno dijele Beatrica Kurbel za dramski tekst 'Park' Ivana Vuković za dramski tekst '55 kvadrata'.

Na Javni poziv za Nagradu za dramsku djelo 'Marin Držić' za 2018. godinu bilo je prijavljeno 40 dramskih tekstova autora iz cijele Hrvatske, prijavljenih pod šifrom.

Dramski tekstovi pristigli na ovogodišnji natječaj iznimno su raznoliki u žanrovskim odrednicama, temama, narječjima i kvaliteti što dokazuje pluralizam hrvatskog dramskog stvaralaštva.

Osim nagrađenih naslova, Povjerenstvo je ukazalo na još tri naslova koji svojim kvalitetama zaslužuju da ih se iščita kao potencijalna uprizorenja. To su drame 'Drage naše ruševine' Ružice Aščić, 'Generator snova (skica života i mita H. P. Lovercraft)' Jadranke Bargh te 'Zvijezda na Mjesecu' Borne Vujčića.

Svečana dodjela Nagrade 'Marin Držić' tradicionalno će se održati na otvorenju Festivala hrvatske drame 'Marulićevi dani' u Splitu 23. travnja.

12.03.2019. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno