« Knjiga
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
RECENZIJA KNJIGE

Pravne zavrzlame u novom romanu sjajnog Johna Grishama

John Grisham u trileru „Siva gora" ponovno čitatelja ne ostavlja ravnodušnim i uvlači ga duboko u iskaz junaštva jedne pravnice u provincijskom gradu koji je naizgled bezopasno mjesto

Pravni triler na Grishamov način
Pravni triler na Grishamov način (Znanje)
Više o

John Grisham

,

recenzija knjige

,

Siva gora

Mnogi se susretnu s gubitkom posla, pa čak i onda kada misle da su pronašli onaj posao kojim se žele baviti cijeli život. Mlada Samantha Kofer našla se u istom problemu. Kao odvjetnica na njujorškom Wall Streetu vodila je zavidno uspješan život od kojeg je živjela vrlo dobro. No, pojavila se kriza i sve je , tako rečeno, palo u vodu. Na njeno iznenađenje ostaje bez posla ali joj ambicija ne jenjava. Snalazi se i nakon tjedan dana pronalazi drugi posao zbog kojeg napušta Manhattan i odlazi duboko u gorje Appalachian. Tamo odlučuje volontirati kao odvjetnička pripravnica u dobrotvornoj pravnoj organizaciji, međutim, niti ne sluti s čime će se zapravo susresti.

John Grisham u trileru „Siva gora" (Znanje) ponovno čitatelja ne ostavlja ravnodušnim i uvlači ga duboko u iskaz junaštva jedne pravnice u provincijskom gradu koji je naizgled bezopasno mjesto dok se iza ugla skrivaju strahovite tajne. Samantha se dolaskom u to mjesto prvi put susreće s problemima i klijentima kao pravim problemima a iz njih izvlači informacije koje su zauvijek trebale ostati skrivene. Svijet u kojem se pojavila prepuno je mutnog ozračja među rudnicima ugljena gdje ni jedan zakon ne biva poštivan. Za njih ne vrijede ni pravila ni propisi. Kod njih su podjele između zajednica izrazito jasne a mogućnost za nasilje i sukobe neprestano visi u zraku. Čeka se da sve eskalira. Ne bi li izvukla što mirniji kraj, Samantha ulazi u veliku parnicu i susreće se s ozbiljnim preprekama.

Uz ovaj izvanredan pravni triler, John Grisham objavio je još dvadeset i pet romana koji su diljem svijeta prodani u čak više od 230 milijuna primjeraka. Da je veliki hit u svijetu potvrđuje i sama činjenica da su mu djela prevedena na više od pedeset jezika. Na hrvatski je prevedeno čak dvadesetak romana od kojih su Čudotvorac, Priziv, Komora, Slučaj Pelikan, Klijent, i Tvrtka ekranizirani a naklada Znanje je još izdala romane Iznuđivač, Pravednik i Javorov drvored.

31.03.2018. 14:14:00
Novi komentar
nužno
nužno