« Putovanja
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci

Pravi odmor bez signala i e-maila

Turističke agencije sve više nude odmor bez tehnologije
Turističke agencije sve više nude odmor bez tehnologije
Više o

Galapagos

,

Mount Everest

,

‘unplugged vacation’.

,

pustinja Gobi

Sve je teže uteći na neko mjesto na planetu gdje nitko ne može locirati vaš mobitel ili vam poslati e-mail. Čak i donedavno potpuno telekomunikacijski izolirane destinacije poput američke doline Yosemite, Otočja Galapagos i Mount Everesta, danas su pokrivene signalima, a lokalni hoteli i kampovi nude i bežičnu internetsku vezu.

Upravo zato su turističke agencije osmislile novu avanturističku ‘foru’,  stručno nazvanu ‘unplugged vacation’. Na svijetu postoji samo pet turističkih destinacija u kojima je nemoguće da vam zazvoni telefon ili da provjerite e-poštu.

Gdje je faks?Jedan vikend na ranču Smith Fork u planinama Rocky Mountainsa, bez signala i interneta, košta 21 tisuću dolara. Vlasnik Andy Adams kaže da se dosad samo jedan gost požalio na nedostatak faksa. 

Prva na popisu ‘ištekanih’ turističkih područja je pustinja Gobi u kojoj je pokrivenost signala minimalna, a najčešće nikakva. Istu blagodat pružaju i divljine na Aljasci, a jedina država na svijetu koja nije ‘okupirana’ signalom je  Mongolija. Isključenošću od tehnoloških ‘napasti’ diči se i hotel Ksar Massa u južnom Maroku. Jedan takav kutak skrio se i u SAD-u. Na zapadnoj strani planinskog lanca Rocky Mountainsa još nikad nije zazvonio mobitel.  (METRO) 

24.04.2008. 00:14:02
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    nanka
    24.04.2008. 17:34
    Jako zanimljivo! Kada ti direktor kaža trebati ću te da potvrdimo one dogovorene detalje, a ti kažeš: čuj sorry šefe idem na "unplugged vacation’. Baš bi voljela čuti tako nešto :)
    Pa mnogi bi se na godišnjem isključili da mogu ali to nam društvo ne dozvoljava, najprje smo žudili za tehnologijom i napretkom i skupo plaćali i plaćamo svako novo tehnološko dostignuće, a od sada ćemo plaćati npr. 21.000 usd da bi živjeli bez tih dostignuća. Baš fino, dobro smo usmjereni, samo što ne vidimo da u oba smjera plaćamo kartu mi.
Novi komentar
nužno
nužno