« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
ISPROBAJTE DOMAĆI ŠAMPON

Prašak za pecivo čudotvorni je lijek za masnu kosu

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema s mašćenjenjem vlasišta, budući da ovaj sastojak isušuje

Fotografija vijesti
Više o

suhi šampon

,

prašak za pecivo

,

domaći recepti

,

masna kosa

,

zdravo vlasište

Iako na tržištu danas postoji nebrojeno vrsta šampona namijenjenih svim tipovima kose i vlasišta, sve je više žena koje se okreću organskim proizvodima pa nerijetko posežu za receptima svojih baka kako bi im kosa bila blistava i zdrava.

Jedan od svakako najboljih sastojaka za domaći šampon je prašak za pecivo. Njegova najveća prednost je to što vas u trenutku rješava prhuti i različitih nečistoća koje su posljedica utjecaja svakakvih kemikalija koje svakodnevno nanosite na svoju kosu.

Šampon od praška za pecivo posebno se preporučuje osobama koje imaju problema s mašćenjenjem vlasišta, budući da ovaj sastojak isušuje. Sve što trebate učiniti kako biste pripremili vaš organski šampon je pomiješati pola šalice praška za pecivo s tri čaše vode. Navedena smjesa bit će vam dovoljna za nekoliko pranja, a možete je držati u plastičnoj kutijici.

nastavi čitati ispod oglasa

Ukoliko biste radije svaki put pripremali novu smjesu, pomiješajte svega jednu žličicu praška za pecivo i jednu šalicu vode. Smjesu prije upotrebe dobro protresite i nanesite na tjeme tako da smjesu doslovno utrljate prstima poput masaže.

Nakon što ste nanijeli svoj domaći šampon, isperite prašak za pecivo s pola šalice jabučnog octa. Ukoliko vam se čini da bi miris octa bio prejak, možete pomiješati samo žličicu octa i šalicu vode i time isprati svoje tjeme.

Možda ćete primijetiti kako vaša kosa ispočetka možda malo čudno reagira na ovu kombinaciju praška za pecivo i octa, no ne brinite jer će sve doći na svoje nakon nekoliko dana. Riječ je o tome što je vaš komercijalni šampon, zbog kemikalija koje sadrži, uništio jedan sloj vašeg tjemena koji je zaslužan za prirodna ulja koja hrane kosu.

Također, ako ste do sada svakodnevo prali kosu, više to nemojte činiti bilo da koristite prirodni ili komercijalni šampon. Pranje kose svaki drugi dan pomoći će vam da vaša kosa i tjeme budu zdravi.

29.10.2011. 15:08:19
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Šaptač peruti
    29.10.2011. 18:01
    Jer ništa na svijetu nije seksije od masnjikave kose koja lagano smrdi, bitno da je oprana prirodnim šamponom, iako od ovih uobičajenih nikome nije glava otpala :D
  2. avatar
    ivana
    29.10.2011. 21:19
    ovaj je tekst toliko površan i pun netočnih informacija da ne znam odakle bi počela...ukratko: nemojte koristiti prašak za pecivo već sodu bikarbonu, nemojte nikako ispirati čistim octom već spomenutom otopinom i to tek nakon što ste kosu dobro isprali vodom, a koristite samo kvalitetan jabučni ocat. tako oprana kosa ne smrdi niti je masnjikava - naprotiv, tako ćete se riješiti i masnoće i prhuti, ali prilagodba traje više od par dana, ponekad i više tjedana - ovisno o stanju kose...za više info guglajte "no poo method"
  3. avatar
    Šaptač peruti
    30.10.2011. 14:14
    To ti je zato što su lijepo copypastali neki engleski članak, preveli 'baking soda' kao prašak za pecivo i tu ga priljepili a da nisu ni pročitali. Jer da su pročitali, možda bi im malo čudno zvučalo da kosu treba prati praškom za pecivo. Nadam se da im je plaća odgovarajuća trudu koji ulažu u članke.
    (i trudu koji ulažu u brisanje komentara koji komentiraju njihovu traljavost :D)
  4. avatar
    M_Lozani
    30.10.2011. 15:27
    Draga Šaptač peruti,
    Vaš komentar nismo izbrisali zbog kritika na kvalitetu samog članka (koje, iako se s njima ne slažemo, svakako uvažavamo), već isključivo zbog toga što ste u njemu na neprimjeren način vrijeđali naše novinare, što je apsolutno nedopustivo.
    Vrijedi napomenuti da je, unatoč tomu što prijevod možda i nije najsretniji, natrijev hidrogenkarbonat, poznatiji kao soda bikarbona, ključni sastojak praška za pecivo, u koje se još dodaje i nekoliko konzervansa kako bi duže ostalo svježe, ali su kemijski vrlo sličnih sastava.
    Nadamo se da ćete i u budućnosti nastaviti konstruktivno kritizirati naše članke. :)
    Pozdrav,
    Uredništvo Metro Portala
  5. avatar
    Šaptač peruti
    31.10.2011. 12:12
    Dobro, ispričavam se zbog uvrede novinaru, za kojeg vjerujem da je uložio ogroman trud u prevođenje i pripremu članka. Toplo preporučam da ubuduće konzultira neki rječnik umjesto da se vodi po vlastitom nahođenju, jer ukoliko baš piše članak o prirodnim metodama pranja kose, onda je malo čudno da savjetuje prašak za pecivo koji sadrži konzervanse kojih se svi pravi makrobiotičari i vegani užasavaju:)
    Nije samo moj komentar, nego je i čitateljica gore navela da članak navodi pogrešne metode.
    Nekakva naivna djevojčica mogla je postupiti po metodama ovog članka, spaliti si kosu dugoročnim izlaganjem konzervansima i octu i onda vam poslati svojeg bijesnog tatu u redakciju.
    Tako da... cijenim što me uvažavate i doživljavate, ali nemojte dovoditi u pitanje sigurnost ženske kose, nama je ona jako bitna :D
  6. avatar
    elvira lusa
    31.10.2011. 20:17
    Tipicno arogantno Balkanski: ako te upozore na gresku (iako je vise nego opravdana), napadaj! I trazi da ti se ispricaju!
    Vrlo arogantno. Saptac peruti je ocito puno bolje informiran od vaseg novinara. Zalosno.
    Svaki novinar bi trebao znati da je neodgovorno objavljivati neprovjerene cinjenice.
  7. avatar
    Šaptač peruti
    31.10.2011. 23:10
    Ah Elvira, hvala na obrani. Nek se oni slobodno nalaze uvrijedjenima. Zamisli kako bi tek bilo uvredjlivo kad bih ih podsjetila na onaj put kad su nazvali laptop 'vaš silikonski ljubimac' jer su mislili da je silicon (silicij) i silicone (silikon) isto.
    Možda pišu na laptopima od silikona, a ja sam se usudila sprdati pa bi se opet uvrijedili što ismijavam kvalitetu njihovih laptopa :D
  8. avatar
    Novi Član
    01.11.2011. 10:25
    O bože ... koji traljav, neinformiran i netočan članak. Nevjerojatno da uredništvo još i brani novinara koji je ovo napisao.
  9. avatar
    piko
    02.09.2012. 21:04
    novinari tipični papci
  10. avatar
    piko
    02.09.2012. 21:11
    opče je poznato da kvalitetan šampon kvalitetno visoko i košta

    to bi svakom novinarcicu trebalo biti jasno

    lijepe dame koristit če samo provjerene organske eko i bio šampone koje mogu nabaviti što preko interneta što u specijaliziranim trgovinama i žrtvovati kupnju parfema ili torbice da bi kupile super kvalitetan šampon

    lieje dame nevole eksperimentirat s glupostima jer one zele ostati lijepe
Novi komentar
nužno
nužno