« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 5 mjeseci
OSTALO JOŠ 10.000

Požurite, pola ulaznica za koncert Metallice planulo već prvog dana

Hipodrom će okruživati ograda visine pet metara kako se koncert ne bi mogao pratiti izvana

(Getty Images)
Više o

koncert metallica

,

Metallica

Najpoznatija svjetska metal grupa 19. svibnja 2010. posjetit će Zagreb, a prvog dana prodaje razgrabljeno je oko 10.000 od ukupno 20.000 ulaznica za koncert na Hipodromu.

U prva tri sata prodaje, između 8 i 11 ujutro, fanovi su kupili 5000 ulaznica te je gotovo rasprodana cijela Fan Pit zona u kojoj ulaznica stoji 360 kuna, javljaju iz Lupa Promotiona. Četvorka iz Los Angelesa tako je zauzela drugo mjesto po brzini prodaje ulaznica u Hrvatskoj (na uvjerljivom prvom mjestu je U2).

Broj ulaznica na Hipodromu isprva je ograničen na 20.000, ali iz Lupe najavljuju mogućnost povećanja tog broja u dogovoru s menadžmentom grupe. U prodaji je ostalo još oko 300 ulaznica za Fan Pit, te nekoliko stotina za travnjak Hipodroma koje stoje 300 kuna. Cijena ulaznica za tribine sa sjedećim mjestima iznosi 450 kuna.  

Metallica će u Zagrebu nastupiti na uzdignutoj pozornici od 60 metara, bit će postavljeni i video zidovi, spektakl će uljepšati i pirotehnički program, a prostor će okruživati ograda visine pet metara kako se koncert ne bi mogao pratiti izvana.

Podsjetimo, iako su već trebali gostovati u Hrvatskoj, 2004. godine u Velikoj Gorici na stadionu NK Radnik, do toga nije došlo, a razlozi još dan danas nisu razjašnjeni. Tada se navodio premaleni odaziv publike kojima ni nakon otkazanog koncerta nije vraćen novac za kupljenje ulaznice.

Bend je inzistirao na tome da se koncert održi na otvorenom zbog čega je Arena kao lokacija prekrižena s popisa, potvrdio je Vladimir Ivanković, direktor Lupa Promotiona u čijoj organizaciji Metallica i dolazi u Zagreb.

19.12.2009. 10:32:35
Novi komentar
nužno
nužno