« Spektakli
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
koncert godine

Pozornica U2 "360 stupnjeva" gotova prije roka

Organizatori tvrde da je pozornica dizajnirana i za snažno nevrijeme tako da odgađanja koncerta neće biti ni u tom slučaju

pozornica iz Barcelone
pozornica iz Barcelone (arhiva)
Više o

Maksimir

,

U2

,

koncert U2 Zagreb

,

turneja 360 stupnjeva

,

pozornica 360 stupnjeva

,

koncert godine

Dva dana prije prvog zagrebačkog koncerta irske rock grupe U2 osnovne konture goleme pozornice "360 stupnjeva", po kojima je cijela njihova ovogodišnja turneja i dobila ime, već su poprimile temeljne obrise, a postavljanje pozornice bit će dovršeno i prije roka, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare predstavnici organizatora - Live Nationa i Lupa Promotiona.

Na maksimirskom stadionu već danima oko 550 ljudi postavlja spektakularnu pozornicu, tešku 180 tona, 55 metara visoku i 70 metara široku. Veličanstvena rotirajuća pozornica "360 stupnjeva" bit će gotova i prije roka i spremna za nedjeljni koncert, rekla je Martina Pogačić iz Lupa Promotiona koja je čitav show najavila kao vrhunsko vizualno-glazbeno iskustvo.

Stadion se otvara od 16,30, a oko 17 sati zatvara se dionica od Kvatrića do Maksimira za automobilski promet.

Do sada je prodano oko 120 tisuća ulaznica za oba koncerta, koji će se održati u nedjelju i ponedjeljak, a velik dio posjetitelja dolazi iz regije, tako da su gotovo svi zagrebački hoteli za ova dva dana zauzeti, kažu iz Lupa Promotion. Ističu da ulaznica još ima u prodaji, ali i apeliraju na zainteresirane da ih kupuju isključivo kod ovlaštenog distributera Ticketproa, jer bez vrijedećeg barcodea neće moći ući na stadion.

Oba zagrebačka koncerta počet će u 19 sati nastupom predgrupa The Hours i Snow Patrol, dok se izlazak U2-ovaca na pozornicu očekuje oko 21 sat, kažu organizatori koji napominju i da bi slavni Irci u Zagreb trebali doći zrakoplovom u nedjelju, neposredno prije koncerta,

Ulazak na stadion bit će moguć od 16,30 sati, kada se i očekuje velika gužva u smjeru maksimirskog stadiona. Posjetiteljima se savjetuje da koriste javni prijevoz, jer će automobilski promet najvjerojatnije oko 17 sati biti obustavljen na dionici od Kvaternikova trga do Maksimira i preusmjeren na alternativne smjerove.

Organizatori poručuju da je pozornica tako dizajnirana da može podnijeti snažno nevrijeme, te se u slučaju vremenskih nepogoda koncerti neće odgađati.

07.08.2009. 18:03:11
Novi komentar
nužno
nužno