« Film
objavljeno prije 3 godine i 6 mjeseci
KIC

Poziv za upis u filmsku školu - KICOŠ medijske kulture

Radionice će se održavati jednom tjedno po tri sata, a sve ostale aktivnosti (gledanje filmova, glumačke vježbe i sl.) po dogovoru

Filmska škola u KIC-u
Filmska škola u KIC-u (Arhiva)
Više o

KIC

,

filmska škola

,

Kicoš

Pozivamo sve osnovnoškolce od petog do osmog razreda za upis u filmsku školu u okviru Kulturno informativnog centra u Zagrebu.

Program obuhvaća uz osnovnu filmsku edukaciju (teorija, žanrovi, scenarij, režija, kamera, filmska montaža...) puno prakse kroz glumu i igru. Polaznici bi bili obučeni za pisanje ideja, snimanje, montažu, glumu te realizaciju svojih ideja kroz kratke filmove.

Osnovna edukacija će biti u dva stupnja odnosno dva školska semestra. Na kraju prvog stupnja polaznici će kroz praktične vježbe snimiti kratki film. U drugom semestru polaznici će realizirati kratki televizijski film (oko 20 min.) za koji će sami napisati priču, glumiti i snimiti.
Nakon dva semestra polaznicima će biti osigurani napredni tečajevi i dalje će se raditi s njima te će se pratiti njihov napredak i podržati talent.

Prethodno iskustvo u mediju filma nije preduvjet za upis. Potrebno je naoružati se dobrom voljom.

Radionice će se održavati jednom tjedno po dva i pol sata, a sve ostale aktivnosti (gledanje filmova, glumačke vježbe i sl.) po dogovoru sa polaznicima i roditeljima.

Predavači su renomirani filmski djelatnici, redatelji i glumci.
Kreativna voditeljica škole je Biljana Čakić, glumački pedagog, filmska i kazališna redateljica.
Svi zainteresirani mogu se javiti do 15.10.2020. na e-mail: branko.istvancic@kic.hr
U prijavnici je potrebno napisati svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt broj telefona ili mobitela polaznika i roditelja i e-mail). Poželjno je napisati godinu rođenja i eventualno iskustvo u filmu, kazalištu, glumi, sportu, plesu, crtanju, pisanju ili sl. Djeca bi trebala napisati kratko objašnjenje zašto žele pohađati filmsku školu.
Audicija na koju je potrebno doći sa roditeljima (razgovor s djecom i dogovor s roditeljima) će se održati u četvrtak 17.10.2020. od 10 do 18 sati u prostorijama KIC-a, Preradovićeva 5, u Zagrebu (u kino dvorani na katu).

Prvi semestar se održava od listopada 2020. do siječnja 2021.
Cijena radionice:
- mjesečno 300 kn

2. Poziv za upis učenika srednjih škola, studenata i odraslih (grupa za mlade i starije)
Pozivamo sve zainteresirane učenike srednjih škola, studente i odrasle za upis u filmsku školu u okviru Kulturno informativnog centra u Zagrebu. Osim standardnog programa (scenarij, režija, kamera, montaža), škola nudi interdisciplinarni pristup, odnosno stvaranje filmova u suradnji s ostalim suvremenim medijima. Osim teorije filma i medijske kulture, veliku pažnju polažemo na praksu i suradnju među polaznicima različitih radionica.
Prednost ove vrste edukacije je kontinuitet. Osnovna edukacija će biti u dva stupnja odnosno dva školska semestra. Na kraju prvog stupnja polaznici će kroz praktične vježbe snimiti kratki film. U drugom semestru polaznici će realizirati igrani omnibus.
Polaznici škole automatski imaju pravo biti članovi u KICOŠ klubu, gdje će im biti osigurani uvjeti za dalje stvaranje i kreativno druženje.

Prethodno iskustvo u mediju filma nije preduvjet za upis. Potrebno je naoružati se dobrom voljom.

Radionice će se održavati jednom tjedno po tri sata, a sve ostale aktivnosti (gledanje filmova, glumačke vježbe i sl.) po dogovoru.
Predavači su renomirani filmski djelatnici, redatelji i glumci.
Kreativna voditeljica škole je Biljana Čakić, filmska i kazališna redateljica.

Svi zainteresirani mogu se javiti do 15.10.2020. na e-mail: branko.istvancic@kic.hr
U prijavnici je potrebno napisati svoje osobne podatke (ime i prezime, adresa, kontakt broj telefona ili mobitela i e-mail). Poželjno je napisati godinu rođenja, obrazovanje, eventualno iskustvo u filmskom ili nekom drugom mediju odnosno umjetnosti, kojeg je statusa (srednjoškolac, student, zaposlen ili nezaposlen) i kratko objašnjenje o motivaciji (zašto želi pohađati KIC.OŠ. školu medijske kulture).
Audicija (razgovor) će se održati u SUBOTU 17.10.2020. od 10 do 18 sati u prostorijama KIC-a, Preradovićeva 5, u Zagrebu (u kino dvorani na katu).

Prvi semestar se održava od listopada 2020. do siječnja 2021.

Cijena radionice:
- mjesečno 300 kn za odrasle i zaposlene,
- mjesečno 250 kn za srednjoškolce i studente,

10.10.2020. 08:29:00
Novi komentar
nužno
nužno