« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 godinu i 5 mjeseci
SAVJETI

Pozitivno razmišljanje odvest će vas daleko

Pozitivne misli su ključ jačanja psihičkog zdravljate bismo pažnju trebali usmjeravati s onog što je loše i krivo, na bilo što pozitivno u našoj okolini.

Samo pozitiva
Samo pozitiva (FreeDigitalPhotos)
Više o

pozitivne misli

Poruke i misli koje si usmjerujemo svaki dan imaju ogromnu moć te snano utječu na naše psihičko zdravlje. Ono što si konstantno ponavljamo na kraju postane "istina", iako to možda i nije.

Nećemo se osjećati dobro iznova si govoreći kako smo u određenoj situaciji bespomoćni i bez ikakvog rješenja. Pozitivne misli su ključ jačanja psihičkog zdravljate bismo pažnju trebali usmjeravati s onog što je loše i krivo, na bilo što pozitivno u našoj okolini.

Profesorica psihologije Barbara Fredrickson sa Sveučilišta u Chapel Hillu zaključila je kako pozitivnost pomaže u širenju ideja o mogućim akcijama, otvarajući u širem rasponu našu svijest o mislima i akcijama, nego što je to uobičajeno. 

U nastavku vam donosimo nekoliko poruka koje bi si svatko od nas trebao iznova i iznova ponavljati.

1. Sposoban sam

Svako ljudsko biće od rođenja konstantno uči, prilagođava se raznim situacijama i odrasta. No, svatko od nas na svoj način nauči nositi se s osjećajima te brinuti se o sebi. Važna je činjenica da za učenje novih vještina nikada nije prekasno, a sve one loše naučene navike mogu se s vremenom i promijeniti. 

2. Uspjeh dolazi iz rada

"Dobar osjećaj proizlazi iz činjenja dobrih stvari", teza koja je već nekoliko puta zaista i znanstveno povrđena. Pozitivno samopouzdanje je ishod, a ne preduvjet uspješnosti u školi, na poslu, u vezama, sportu... Svatko od nas ima izbor - čekati da sreća sama dođe ili učiniti stvar za koju znamo da će nam pomoći postati boljima. 

3. Izazovi su prilike   

Život nije uvijek lagan i fer, no svatko ima pravo izabrati način na koji će se nositi s određenim izazovom. Osobe stabilnog psihičkog stanja uvijek će pokušati pronaći rješenje problema te će izolirati strah od moguće kontrole nad isprobavanjem novih stvari. Izlazak iz komfort zone je ono što nam pomaže da odrastamo, a prilike su često skrivene u novim izazovima. 

4. Ljudski je griješiti 

Pogreška nije razlog za odustajanje, već je prilika za učenje i ponovno pokušavanje. Spremnost za priznavanje i rješavanje problema, znak je jačine.

03.03.2019. 18:01:45
Novi komentar
nužno
nužno