« Biznis
objavljeno prije 5 godina i 8 mjeseci
LOŠE, LOŠE ...

Potražnja za privremenim radnicima će rasti

Povećana potražnja za fleksibilnom radnom snagom s jedne će strane djelomično isprazniti zavode za zapošljavanje, no s druge strane produžit će agoniju radnika koji su u potrazi za stalnim poslom

Sigurnih poslova gotovo da i nema
Sigurnih poslova gotovo da i nema (Arhiva)
Više o

tržište rada

,

Zavod za zapošljavanje

,

fleksibilna radna snaga

Ubrzavanje gospodarskog rasta u ovoj godini ojačati potražnju za fleksibilnom radnom snagom, tvrde stručnjaci iz Addecca. Nedavni podaci sugeriraju da Europa mijenja smjer, nakon što je Europska središnja banka pokrenula program kvantitativnog monetarnog popuštanja vrijedan više od 1.000 milijardi eura.

Istovremeno, na tržištu rada pojavljuje se sve više menadžerskih pozicija, tako da je Nenad Bakić na svom blogu objavio da su menadžeri traženiji nego zlatnih godina do 2008., što je po njegovom tumačenju jasan znak izlaska iz krize.

S tim se zaključkom slažu i ostale headhunting agencije, uz ogradu da je dio menadžerskih pozicija pokazatelj želje vlasnika tvrtki za restrukturiranjem poslovanja. 

Bilo kako bilo, povećana potražnja za fleksibilnom radnom snagom s jedne će strane djelomično isprazniti zavode za zapošljavanje, no s druge strane produžit će agoniju radnika koji su u potrazi za stalnim poslom i kakvom-takvom sigurnoš

11.03.2015. 17:15:00
Novi komentar
nužno
nužno