« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 3 mjeseca
traže se žrtve

Posljednji podaci govore o 278 mrtvih

Potraga će se nastaviti do nedjelje

(Getty Images)
Više o

L'Aquila potres

,

poginuli Italija

,

potres Italija

Po posljednjim podacima službi civilne zaštite u potresu koji je u ponedjeljak u noći pogodio središnju Italiju život je izgubilo 278 osoba. Broj smrtno stradalih još nije konačan, a četiri tijela još nije identificirano. Najtragični je to što je dvadesetoro poginulih mlađe od 16 godina.

Talijanski premijer Silvio Berlusconi u utorak je najavio da će za 48 sati prestati potraga za preživjelima u ruševinama nakon čega će se, navodi ANSA, oko 30 osoba koje se vode kao nestale pribrojati popisu poginulih. Spasitelj Luca Signorile demantira premijera obećavajući da će nastaviti kopati dok ne nađu sve nestale - bili oni živi ili mrtvi.

Nakon novog snažnog potresa u utorak navečer zabilježena su još dva slabija oko 23.30 sati i nešto nakon ponoći, u srijedu ujutro oko 6.30 sati zabilježen je potres snage 3,7 Richteram, a u četvrtak jedan jačine 4,5 oko 65 kilometara istočno od L'Aquile.

Oko 25.000 stanovnika L'Aquile, glavnog grad potresom pogođene regije Abruzzo, noć je provelo izvan svojih domova u automobilima i šatorima na temperaturi koja je pala na 4 do 5 stupnjeva Celzija, izvijestila je agencija ANSA. (hina/metro-portal)

09.04.2009. 09:41:00
Novi komentar
nužno
nužno