« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 2 mjeseca
PREMIŠLJANJE

Iran će razmotriti konstruktivan prijedlog Šestorice

Moguć izravan dijalog Irana, SAD-a, Rusije, Njemačke, Kine, Francuske i Velike Britanije.

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Arhiva)
Više o

Iran

,

IAEA

,

Ali Akbar Džavanfekr

,

iranski nuklearni program

Iranci će razmotriti prijedlog Šestorice koja je pozvala Teheran na izravan susret tijekom kojega bi se raspravljalo o nuklearnom programu Irana, izjavio je u četvrtak bliski suradnik predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada, Ali Akbar Džavanfekr.

"Taj prijedlog treba razmotriti. No riječ je o konstruktivnom prijedlogu i izmjeni stajališta i ponašanja. Islamska Republika Iran razmotrit će prijedlog i odgovoriti na njega", rekao je Džavanfekr.

SAD i još pet država - Rusija, Njemačka, Kina, Francuska i Velika Britanija - članica su Šestorice, skupine koja je u srijedu najavila poziv na izravan susret tijekom kojega će se raspravljati o nuklearnom programu.

Prošli mjesec, u prigodi susreta Vijeća guvernera Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u Beču, Šestorica su izjavila da su spremna na izravan dijalog s Iranom o njegovu programu.

Unatoč sveobuhvatnoj šestogodišnjoj istrazi, IAEA još nije uspjela konačno zaključiti je li iranski nuklearni program potpuno mirnodopski, kao što tvrdi Teheran. (hina/metro-portal)

09.04.2009. 12:20:28
Novi komentar
nužno
nužno