« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
PUBLIKA NEMA UKUSA

Porin: Hit godine je "Bižuterija" Jelene Rozge

Pjesma "Bižuterija" u izvedbi Jelene Rozge izabrana je, telefonskim glasovanjem publike, za hit godine na dodjeli 18. diskografske nagrade Porin u Biogradu na moru

Fotografija vijesti
Više o

Porin

,

Jelena Rozga

,

bižuterija

Nagrada za hit godine jedina je kategorija o kojoj je telefonskim glasovanjem odlučila publika, dok su za ostale glasovali članovi stručnog žirija. Porina za pjesmu godine dobila je skladba "Dogodila se ljubav" koju pjevaju Lea Dekleva te Mladen i Saša iz TBF-a, dok je za album godine nagrađena Gibonnijeva "Toleranca", ujedno i najnagrađivaniji album u ukupnoj konkurenciji s čak pet Porina.

Za najboljeg novog izvođača godine nagrađena je grupa Kinoklub, najbolji album alternativne glazbe je "Plavi avion" Rundek Cargo Trija, a klupske glazbe "Vertigo" Elementala. Album "As the dark wave swells" najpoznatijeg hrvatskog surf banda Bambi Molestersa Porina je dobio kao najbolji instrumentalni i rock album godine, a Porinom za najbolju instrumentalnu izvedbu je nagrađena i pjesma s tog albuma "The kiss-off".

Najboljim albumom pop glazbe proglašen je "Diksilend" grupe Jinx koji je ove godine imao najviše nominacija, ukupno 11. Porina za najbolju vokalnu suradnju također su dobili Lea Dekleva i TBF-ovci, a za najbolju produkciju Gibonnijeva "Toleranca". Najboljim koncertnim albumom proglašen je "Perpetuum fritule" TBF-a, dok su Porine za žensku i mušku izvedbu dobili Ivana Kindl i Massimo.

Za izvedbu grupe s vokalom Porina su podijelili Jinxi i "Da smo se voljeli manje" te TBF za "Fantastičnu". Najboljim albumom zabavne glazbe proglašen je "Ponekad dolazim, ponekad odlazim" Rade Šerbedžije i Miroslava Tadića. Od ukupno sedam diskografskih kuća najviše je Porina odnio Dallas (12), a drugo mjesto dijele Aquarius i Croatia Records s osam nagrada.

U glazbenom dijelu programa nastupili su Oliver, Gibonni, Nina Badrić, Massimo, TBF i Lea Dekleva, Ivana Kindl, Elemental, Sexymotherfuckers, Jelena Rozga i ostali, a pobjednicima se ove godine prvi put podijeljene nove statue, izrađene od bijeloga bračkog kamena.

16.05.2011. 08:15:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    la
    16.05.2011. 17:37
    Masa nažalost nikad nije imala ukusa. Pogledajte što se vrti u svim hrvatskim dućanima hrane i kako većina prodavačica pjeva sve tekstove napamet...
  2. avatar
    Dejana
    01.08.2011. 13:34
    "BIZUTERIJA" jeste najbolja pesma,mada volim i pesmu "OPROSTI MALA"....JA SAM JELENIN VELIKI FAN!!!!!!!!!!!!!POZZZZZ
Novi komentar
nužno
nužno