« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci
KAD ISPRAZNI SE KASA...

Ponovno okupljanje legendarne grupe Stone Roses

Jedan od najutjecajnijih svjetskih bendova s prelaza 80-ih na 90-te, Stone Roses, nakon 15-godišnje stanke najavili su ponovno okupljanje

Gitara
Više o

koncerti

,

raspad

,

ponovno okupljanje

,

Stone Roses

,

bend

Stone Roses, jedan od najutjecajnijih svjetskih bendova s prelaza 80-ih na 90-te godine prošlog stoljeća, najavio je na tiskovnoj konferenciji u Londonu svoje ponovo okupljanje 15 godina nakon raspada, prenosi BBC.

Članovi benda će svirati dva koncerta u rodnom Manchesteru 29. i 30 lipnja prije odlaska na svjetsku turneju. Na tiskovnoj konferenciji frontmen grupe Ian Brown izjavio je kako je obnovljeno njegovo prijateljstvo s gitaristom i suautorom pjesama Johnom Squireom i grupa će uskoro objaviti novi album.

Stone Rosesi raspali su se nakon samo dva objavljena albuma 1996. godine. Njihov debitantski album "Stone Roses" i danas se smatra jednim od najvažnijih albuma svih vremena. U Britaniji je osvojio nagrade za album godine, singl godine (Fools Gold), a grupa je proglašena i najboljim novim i najboljim bendom općenito.

Grupa je bila predvodnica nezavisne manchesterske rock scene krajem 80-ih i početkom 90-ih i smatra se najzaslužnijom za obnovu britanske gitarističke glazbe i pojavu pravca kasnije nazvanog Britpopom.

Na turneju će krenuti najpoznatija postava benda, s Brownom, Squireom, basistom Manijem i bubnjarom Renijem.

19.10.2011. 08:47:25
Novi komentar
nužno
nužno