« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
POMORSKA POLICIJA

Pomorski zakonik se najviše kršio u Splitu

Čak 128 prekršaja počinjeno je u prvih sedam mjeseci od kojih je pomorska policija prijavila 122 osobe, među kojima je 105 domaćih i 17 stranih

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Wikipedia)
Više o

Pomorski zakonik

,

policija

,

Hrvatska policija

,

Zakon o morskom ribarstvu

,

Zakon o strancima

Najviše se kršio Pomorski zakonik pa je policija napisala 71 prekršajnu prijavu, među kojima je osam zbog brze vožnje gliserom, deset zbog ostalih prekršaja, a čak su četvorica hrvatskih državljana prijavljena i zbog kažnjivih djela, izjavio je danas načelnik Mladen Bužančić.

Po njegovim riječima, prijavljeno je i 39 osoba zbog prekršaja iz Zakona o morskom ribarstvu, sedam zbog kršenja Zakona o strancima i samo jedna osoba zbog kršenja Zakona o nadzoru državne granice. U sklopu nadzora mora policajci su privremeno oduzeli 340 metara mreža, čije su postavljače ubrzo otkrili, i 3990 metara mreža čije postavljače još ne znaju.

Osim toga, oduzeta je i ronilačka oprema, podvodna puška, pet pridnenih mreža koća, 36 vrša, dva parangala s 300 udica te 341 kilogram ribe i školjaka.

Na splitskome području posljednjih osam godina nitko nije poginuo zbog brze vožnje gliserom ili skuterom, ali je bilo lakše ozlijeđenih zbog havarija ili nasukavanja plovila.

Zadovoljavajuća sigurnost plovidbe ne bi se trebala promijeniti ni u kolovozu i rujnu, rekao je Bužančić.

Pomorski su policajci sudjelovali i u osam traganja i spašavanja, pri čemu je spašeno 13 osoba, četiri su puta hitno prevezli bolesnike, a sudjelovali su i u drugim poslovima osiguranja, asistencijama i službenom prijevozu.

Izvor: Hina

20.08.2009. 12:55:07
Novi komentar
nužno
nužno