« Hi-tech
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
OPREZ!

Policija upozorava na lažne nagradne igre na Facebooku

Pazite da ne nasjednete
Pazite da ne nasjednete (Arhiva)
Više o

Facebook

,

internetske prevare

,

lažna nagradna igra

Prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije što potvrđuje i pojava koju je ovih dana uočila požeško-slavonska policija.

Požeško-slavonska policija izvijestila je u ponedjeljak da je u posljednjih nekoliko dana dobila nekoliko prijava građana koji su putem Facebooka sudjelovali u nagradnoj igri i zatim na messenger dobili poruku kako su baš oni 'sretni dobitnici' pa moraju porukom poslati fotografije osobne iskaznice kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im nagradu.

No, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su im se organizatori navodne nagradne igre javljali shvatili su da su možda postali žrtve neke vrste prevare pa su slučaj prijavili policiji.

Policiji su dosad stigle tri prijave, a dosad nije zabilježeno da su počiniteljima nešto platili niti da je netko zlouporabio njihove osobne podatke, ali se ni ne isključuje mogućnost da se to tek dogodi.

S obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije putem interneta policija upozorava građane da prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije te ih poziva da ne nasjedaju na razne 'nagradne igre' na društvenim mrežama, niti da dostavljaju osobne podatke nepoznatim osobama, a ako smatraju da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju da joj događaj prijave na broj 192

13.08.2018. 17:01:00
Novi komentar
nužno
nužno