« Biznis
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci

Policija u sukobu s radnicima

Prodaja Alitalije izazvala nerede u Rimu

Tisuće radnika na održavanju zračne luke Malpense prosvjedovalo je ispred središta kompanije
Tisuće radnika na održavanju zračne luke Malpense prosvjedovalo je ispred središta kompanije (Reuters)
Više o

alitalia

,

neredi u rimu

Talijanska vlada jučer je objavila kako je postigla dogovor  sa sindikatima,  kojim će se izbjeći otpuštanja na milanskom aerodromu Malpensa zbog prodaje Alitalije Air France- KLM-u.
No, ispred sjedišta Alitalije u Rimu jučer su izbili neredi u kojima se policija sukobila s prosvjednicima. Okupljeni su mahom bili zaposlenici na održavanju zračne luke, koji prosvjeduju protiv prodaje talijanske državne kompanije francusko-nizozemskom zračnom prijevozniku. Reporter Reutersa posvjedočio je o sukobu policije sa 300 do 400 okupljenih zaposlenika Malpense.

Talijanski zračni prijevoznik u ponedjeljak je objavio kako je pristao na ponudu Air Francea i KLM-a za kupnju 49,9 posto udjela po cijeni od 138 milijuna eura. Time je naizgled završena saga o  preuzimanju koje se u talijanskoj javnosti percipiralo kao nasilno, a Alitaliju bi trebalo spasiti od bankrota. Kompanija trenutačno gubi više od 10 milijuna kuna dnevno, a već devet godina nije zabilježila dobit.

Dionice 29 centiDionicama kompanije jučer je obustavljena trgovina, nakon što su pale za novih 22 posto. U ponedjeljak je korekcija iznosila 27 posto, tako da su trenutačno na samo 29 centa.

Trgovanje dionicama kompanije jučer je bilo obustavljeno, nakon što su pale 22 posto na rekordno niskih 29 centa. To se nadovezalo na pad od 27 posto koji su dionice kompanije zabilježile u ponedjeljak, nakon što je potvrđeno da je vlada prihvatila ponudu Air France-KLM-a.

- Nakon tog sporazuma, Alitalia nema više ništa za ponuditi. Kompanija u takvim problemima nema više nikakvu privlačnost na tržištu - prokomentirao je za International Herald Tribune jedan milanski broker.

U Alitaliji je trenutačno zaposleno 19.000 ljudi, a prema procjenama, akvizicija posla mogla bi stajati do 7000 zaposlenika kompanije.  (METRO)

18.03.2008. 22:40:37
Novi komentar
nužno
nužno