« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
TRAKTORIJADA

Policija tvrdi da su prosvjedi mirni, ali došlo je i do nekoliko uhićenja

Do prvih uhićenja došlo je kad se manja grupa prosvjednika probila prema državnoj cesti za Mađarsku

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

policija

,

blokada prometa

,

seljaci prosvjed

Prosvjedi poljoprivrednika koji po slavonskim županijama blokiraju prometnice, protječu mirno i bez incidenata, osim jednog izgreda u Vinkovcima, gdje su vukovarsko-srijemski seljaci probili policijsku blokadu i blokirali južnu vinkovačku obilaznicu, doznaje se od Ravnateljstva policije.

"Bio je jedan incident u Vinkovcima gdje su prosvjednici maknuli dva policijska vozila, a drugdje se ništa nije dogodilo, prosvjednici su ostali na svojim pozicijama", izjavio je popodne Hini načelnik Ureda ravnatelja policije Krunoslav Borovec.

Dodao je kako kaznena prijava protiv prosvjednika koji su probili policijsku blokadu, zasad neće biti podnijeta. Na mjestima prosvjeda dovoljan je broj policajaca, istaknuo je Borovec.

Glasnogovornik vukovarsko-srijemske policije Krunoslav Žgela također je potvrdio da osim manjeg izgreda na vinkovačkoj obilaznici nije bilo drugih problema.

Stanje se smirilo nakon što su prosvjednici u 13 sati probili blokadu, kazao je Žgela. Dodao je da je policija zaustavila prosvjednike kod nekadašnje farme Ljeskovac u njihovom pokušaju daljnjeg prolaska. Dio prosvjednika ipak je preko njiva uspio zaobići policijsku blokadu.

Index javlja kako je policijska blokada probijena i na cesti između Vinkovaca i Osijeka kraj Jarmine, te je kolona krenula prema Ivankovu. Nakratko je bila blokirana i željeznička pruga između Zagreba i Beograda. Oko 16 sati je došlo do još jednog sukoba s policijom, prilikom čega je policija pokušala uhititi jednog od prosvjednika, ali spasili su ga ostali seljaci.

Do prvih uhićenja ipak je došlo oko 17:20 sati kad se 15 traktora probilo prema državnoj cesti prema Mađarskoj, te je policija uhitila tri prosvjednika. Došlo je i do naguravanja za vrijeme kojeg je jedan od prosvjednika pao na cestu i zadobio ozljede.

Prosvjednici traktorima blokiraju južnu obilaznicu i cestu prema Jarmini na cesti Vinkovci - Osijek, a mjesto prosvjeda osigurava temeljna, prometna i interventna policija, kazao je.

U Osječko-baranjskoj županiji, zbog blokade prometnica koja je počela u 13 sati policija preusmjerava promet na okolne ceste.

Policija preusmjerava promet preko gradskih pravaca i u Đakovu, gdje su seljaci rano poslijepodne blokirali dionicu đakovačke zaobilaznice, pored Petrolove benzinske postaje.

07.03.2010. 18:25:38
Novi komentar
nužno
nužno