« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
TENDENCIOZNI NAPISI

HDSSB podnosi kaznenu prijavu protiv Marijana Hanžekovića

Očito je cilj režimskog odvjetnika da onemogući Glavaša i HDSSB na ukazivanje na organizirani kriminal, poručio je Vladimir Šišljagić

(Dragan Matić/Cropix)
Više o

Branimir Glavaš

,

kaznena prijava

,

Vladimir Šišljagić

,

HDSSB

,

Marijan Hanžeković

Zbog "tendencioznih medijskih napisa odvjetnika Marijana Hanžekovića čiji je cilj pritisak na pravosuđe uoči odluke Vrhovnog suda o predmetu Glavaš", Hrvatski demokratski savez Slavonije i Baranje (HDSSB) podnijet će protiv njega nadležnim tijelima kaznenu prijavu, izvijestili su na današnjoj konferenciji za novinare čelnici te stranke.

Predsjednik HDSSB-a, osječko-baranjski župan i saborski zastupnik Vladimir Šišljagić rekao je kako je "jasno da je na djelu povezanost onih političkih struktura koji su doveli do politički montiranog procesa protiv Branimira Glavaša i odvjetnika Marijana Hanžekovića koji u medijima iznosi niz neistinitih tvrdnji, između ostalih da je Glavaš vulgaran primjer da svi nisu isti pred zakonom".

"Očito da je cilj i režimskog odvjetnika koji zastupa državne tvrtke poput HAC-a, HRT-a, HEP-a i podzemnih struktura da onemoguće i Glavaša i HDSSB koji su do sada, a to će i ubuduće činiti, jasno ukazivati na organizirani kriminal", kazao je Šišljagić.

Dodao je kako je to "nedopustivo uoči donošenje odluke Vrhovnog suda o Glavaševoj žalbi na sudsku presudu kojom je osuđen za ratni zločin koji nije počinio".

Čelnici HDSSB-a Krešimir Bubalo, Dinko Burić i Ivan Drmić ocijenili su jučerašnji napis u kojem odvjetnik Hanžeković proziva Glavaša da je vulgaran primjer kako svi nisu isti pred zakonom "kao naručeni tekst HDZ-ovih struktura, a iz pera režimske novinarke protiv koje će također podnijeti kaznenu prijavu".

Burić je pozvao USKOK i Državno odvjetništvo da ispitaju rad Odvjetničkog ureda Marijana Hanžekovića, ustvrdivši kako za to ima razloga i zbog "činjenice da Hanžeković za pola sata zastupanja državnih firmi dobiva pod 175.000 kuna", kao i zbog ostalih "makinacija". Istaknuli su kako će prijavu protiv odvjetnika Marijana Hanžekovića podnijeti i Hrvatskoj odvjetničkoj komori.

Drmić je rekao kako je unatoč "tome što je evidentno da je državni odvjetnik Mladen Bajić eksponent vladajuće strukture ipak ponovno izabran na tu dužnost", te kako je sada i SDP-u jasno kako on zapravo radi nakon niza kaznenih prijava protiv čelnika te stranke. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 17:24:37
Novi komentar
nužno
nužno