« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
ZORAN NIČENO:

Policija neće tolerirati nasilje na prosvjedima seljaka

Policija će poduzeti sve kako bi osigurala javni red i mir te omogućila nesmetano kretanje građana, poručio je načelnik Uprave policije

(Damir Glibušić/Cropix)
Više o

policija

,

nasilje

,

Zoran Ničeno

,

seljaci prosvjed

Tijekom današnjih prosvjeda seljaka, u kojima na području 11 policijskih uprava sudjeluje oko 800 prosvjednika s 1.300 traktora, policija je zbog napada na službene osobe uhitila tri prekršitelja na području Virovitičko-podravske županije, i oni se nalaze u prekršajnoj obradi, izjavio je večeras načelnik Uprave policije u Ravnateljstvu policije, Zoran Ničeno.

U prosvjedima je oštećeno i nekoliko policijskih vozila, dok je na području Vukovarsko-srijemske županije jedan policijski službenik lakše ozlijeđen, rekao je Ničeno na konferenciji za novinare, održanoj na nadvožnjaku južne vinkovačke obilaznice, kojeg su vukovarsko-srijemski seljaci danas blokirali.

"Današnji dan pokazuje da prosvjedi seljaka ulaze u novu fazu, u kojoj prosvjednici pokušavaju preuzeti položaje na autocestama i graničnim prijelazima", kazao je Ničeno, dodavši kako se prosvjedi održavaju izvan najavljenih lokacija i mjesta te su tako nezakoniti.

Napomenuo je da policija neće tolerirati daljnju eskalaciju, niti nasilje i sukobe seljaka s policijom. Policija će poduzeti sve kako bi osigurala javni red i mir te omogućila nesmetano kretanje građana, kazao je Ničeno.

Na području Vinkovaca prosvjednici traktorima blokiraju južnu obilaznicu i cestu prema Jarmini na cesti Vinkovci-Osijek, a mjesto prosvjeda osiguravaju temeljna, prometna i interventna policija. (hina/metro-portal)

07.03.2010. 22:23:01
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    IstrijaN
    08.03.2010. 01:32
    Zanimljivo je to policijsko priopćenje! U njemu saznajemo da prosvjeduje 800 seljaka sa traktorima i 500 traktora bez seljaka. Bit će da se ti traktori loše osjećaju kod svojih gazda, pa izašli na cestu jer traže plavu naftu ili boljeg skrbnika
  2. avatar
    08.03.2010. 02:33
    Pa zna se kako to ide, u direktivi odozgora oduvijek stoji da se realan broj prosvjednika u izjavama za javnost mora rezati za najmanje trećinu, ali o traktorima ništa nije rečeno pa su se interventni intelekti malo zbunili... Ali neka, više me intrigira ovo da se neće tolerirati nasilje, a jedino nasilje (gurkanje automobila nije nasilje) koje je viđeno je nasilje policijskih gorila nad prosvjednicima. Što bi ono rekli, napale seljačine poljoprivrednike, i nikome ništa, tipično rvacki :-/
Novi komentar
nužno
nužno