« Ekosfera
objavljeno prije 2 godine i 4 mjeseca
NORMALNO

Polarni medvjedi će ove zime loviti normalno

Ove zime će se vjerojatno manje izgladnjelih polarnih medvjeda uputiti u ruska arktička sela u potrazi za hranom jer niske temperature ove godine omogućuju životinjama lov u njihovom uobičajenom staništu

Bit će bolja zima?
Bit će bolja zima? (Arhiva)
Više o

Rusija

,

lov

,

polarni medvjedi

"Situacija je trenutno mirna", rekao je za agenciju dpa Dmitry Ryabov iz Svjetskog fonda za prirodu (WWF). "Ove godine se na moru na vrijeme stvorio sloj leda i polarni medvjedi su otišli na sjever loviti tuljane", dodao je. 

U prošlosti je ljude u sjevernim obalnim selima uznemiravao prizor izgladnjelih polarnih medvjeda koji su tražili hranu na deponijima i u kantama za smeće.

Oko 50 medvjeda zalutalo je u blizini ljudi na arhipelagu Novaja Zemlja prije dvije godine, bili su tamo tjednima, što je potaknulo vlasti da proglase izvanredno stanje. 

Polarni medvjedi obično koriste platformu morskog leda za lov tuljana. Pošto se sloj leda formira sve kasnije i kasnije, a otapa sve ranije, "životinje idu u potragu za hranom na kopnu", rekao je Ryabov. 

"Prisiljeni su dulje ostati na obali, a onda je neizbježno da odu i ljudima - iz radoznalosti i u potragu za hranom, privučeni mirisima."

26.12.2021. 16:02:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    26.12.2021. 18:19
    polako izumiru nadajmo se da nece nestati
Novi komentar
nužno
nužno