« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina i 7 mjeseci
skupo ubojstvo

Pola milijuna eura za ubojstvo Pukanića?

Do sada se baratalo dvostruko manjom cifrom, no izgleda da je Matanić propjevao do kraja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)
Više o

ubojstvo Ive Pukanića

,

Robert Matanić

,

Slobodan Đurović Pukanić ubojstvo

,

Pukanić ubojstvo naručitelj

Slobodan Đurović (54), crnogorski državljanin i kum srbijanskog "narkobossa" Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, bio je glavni posrednik između naručitelja i izvršitelja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

USKOK bivšeg agenta Kontraobavještajne službe JNA od ponedjeljka tereti i da je aktivno sudjelovao u pripremi atentata na Pukanića od sredine 2008. za iznos koji se navodno kreće oko pola milijuna eura. On je s bratićima Robertom i Lukom Matanićem te Amirom Mafalanijem, Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem dogovorio način likvidacije.

Đurović je pao na detektoru laži na kritičnim pitanjima o likvidaciji Pukanića te o ubojstvu Ivane Hodak, kao i na pitanjima vezanim uz Željka Milovanovića, Sretena Jocića i Stanka Subotića Caneta. Mogućnost da dobije 40 godina zatvora nije uznemirila samo Matanića i Mafalanija, koji su bili spremni na suradnju s USKOK-om, nego je uznemirila i Đurovića.

On postaje svjestan da policija i tužiteljstvo o njegovoj ulozi u atentatu na Pukanića imaju dovoljno dokaza. Iako USKOK ne želi komentirati bilo što u vezi s proširenjem istrage protiv Đurovića, doznali smo da njega sada izravno tereti i Robert Matanić.

23.12.2008. 20:41:32
Novi komentar
nužno
nužno