objavljeno 23.12.2008. 20:41:32
skupo ubojstvo

Pola milijuna eura za ubojstvo Pukanića?

Do sada se baratalo dvostruko manjom cifrom, no izgleda da je Matanić propjevao do kraja

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (CROPIX)

Slobodan Đurović (54), crnogorski državljanin i kum srbijanskog "narkobossa" Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam, bio je glavni posrednik između naručitelja i izvršitelja ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića.

USKOK bivšeg agenta Kontraobavještajne službe JNA od ponedjeljka tereti i da je aktivno sudjelovao u pripremi atentata na Pukanića od sredine 2008. za iznos koji se navodno kreće oko pola milijuna eura. On je s bratićima Robertom i Lukom Matanićem te Amirom Mafalanijem, Željkom Milovanovićem i Bojanom Gudurićem dogovorio način likvidacije.

Đurović je pao na detektoru laži na kritičnim pitanjima o likvidaciji Pukanića te o ubojstvu Ivane Hodak, kao i na pitanjima vezanim uz Željka Milovanovića, Sretena Jocića i Stanka Subotića Caneta. Mogućnost da dobije 40 godina zatvora nije uznemirila samo Matanića i Mafalanija, koji su bili spremni na suradnju s USKOK-om, nego je uznemirila i Đurovića.

On postaje svjestan da policija i tužiteljstvo o njegovoj ulozi u atentatu na Pukanića imaju dovoljno dokaza. Iako USKOK ne želi komentirati bilo što u vezi s proširenjem istrage protiv Đurovića, doznali smo da njega sada izravno tereti i Robert Matanić.

23.12.2008. 20:41:32
http://m.metro-portal.hr/pola-milijuna-eura-za-ubojstvo-pukanica/13821/