« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
NEZAKONITOSTI?

Pokret "Ne u EU" traži poništenje referenduma

Uporište za to, kako tvrde, nalaze u neusklađenosti Zakona o referendumu s promjenom ustavnih odredaba o referendumu od prije dvije godine

Fotografija vijesti
Više o

Europska unija

,

referendum EU

,

euroskepticizam

,

Ne u EU

Zbog sumnji u zakonito provođenje nedavnog referenduma o pristupanju RH Europskoj uniji, vodstvo pokreta „Ne u EU" podnijet će sutra Državnom izbornom povjerenstvu zahtjev da se ponište njegovi rezultati, javlja Hina.

Uporište za to, kako tvrde, nalaze u neusklađenosti Zakona o referendumu s promjenom ustavnih odredaba o referendumu od prije dvije godine, rečeno na današnjoj konferenciji za novinare ispred zgrade Hrvatskoga sabora.

Po riječima Dražena Kelemineca iz Pokreta za Hrvatsku "Ne u EU", zahtjev za poništenje referenduma 22. siječnja htjeli su podnijeti danas, ali to su odlučili učiniti sutra zbog dodatnih dogovora s odvjetnicima.

Najavio je da će se taj pokret s istim zahtjevom obratiti i Ustavnome sudu te Europskoj komisiji.

Članovi tog pokreta bit će sutra i u Općinskome državnom odvjetništvu zbog kaznene prijave protiv ministrice Vesne Pusić koju su podnijeli zbog njezine izjave da građani neće dobiti mirovine ako na referendumu ne glasuju za ulazak Hrvatske u Europsku uniju, rekao je i dodao kako vjeruju da je ministrica svojom izjavom počinila kazneno djelo zastrašivanja te iskoristila svoj položaj na štetu interesa hrvatske države.

25.01.2012. 14:58:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    26.01.2012. 13:46
    Bojim se da Hrvate ionako savršeno boli k.... za EU i euro i pristupne fondove itd
Novi komentar
nužno
nužno