« Hrvatska
objavljeno prije 12 godina i 8 mjeseci

Pojeftinjuje voda i odvoz smeća

Povjerenstvo ne zna što će biti s cijenama  nakon ljeta
Povjerenstvo ne zna što će biti s cijenama nakon ljeta
Više o

pojeftinjenje

,

odvoz smeća

,

voda

,

komunalije

U Zagrebu će od 1. svibnja voda pojeftiniti za četiri posto, a odvoz smeća za gotovo tri posto.

Umjesto dosadašnjih 11,71 kunu, građani Zagreba vodu će plaćati 11,22 kune, a odvoz otpada, umjesto sadašnjih 0,85 kuna po kvadratnom metru, 0,825 kuna,  rečeno je nakon jučerašnje sjednice Povjerenstva za praćenje cijena.

Pozdravljajući tu odluku Grada Zagreba, premijer Ivo Sanader je rekao kako očekuje da će zagrebački primjer slijediti i ostali hrvatski gradovi.

Povjerenstvo nije dalo odgovor na pitanje što će s cijenama biti nakon ljeta jer, kako je rečeno, nemoguće je predvidjeti svjetske trendove. Za prvih pola godine cijena struje i plina je ‘zabetonirana’, no pitanje je što će biti nakon ljeta, naglasio  je Sanader.

- Najvažnije je da ljudi budu siti, a cijena energije dostupna svima. Moramo biti svjesni da su one cijene od prije godinu dana nedostupne zauvijek - rekao je Sanader.

Predstavnik Hrvatske udruge poslodavaca Ivica Mudrinić ustvrdio je kako su početkom godine proizvođači i trgovci uvelike pridonijeli suzbijanju cijena. To nije dugoročno održivo, upozorio je Mudrinić,  dodajući da cijene energenata i hrane neće padati te da se moraju tražiti dugoročno održiva rješenja. (METRO) 

24.04.2008. 22:51:54
Novi komentar
nužno
nužno