« Zagreb
objavljeno prije 1 godinu i 2 mjeseca
RF

Pojava klečavaca je još jedan dokaz da pobačaj MORA nazad u Ustav!

Ekstremni primjeri iz Poljske nam pokazuju što možemo očekivati ako katolički ekstremizam kojeg zastupaju klečavci politički ojača

Dobra kontra ;)
Dobra kontra ;) (Arhiva)
Više o

Radnička fronta

,

klečavci

Pojava muškaraca koji zagovaraju retradicionalizaciju društva, patrijarhat i ograničavanje sloboda ženama oblik je najgoreg društvenog ekstremizma, iako se on pojavljuje u obliku naizgled poniznog klečanja. Rasni zakoni ne bi bili manje neprihvatljivi da su ih nacisti prenosili molitvama na koljenima.

Za netolerantne ne bi trebalo biti tolerancije.

Ekstremni primjeri iz Poljske nam pokazuju što možemo očekivati ako katolički ekstremizam kojeg zastupaju klečavci politički ojača. U Poljskoj je nedavno uveden državni centralni registar trudnoća u koji su liječnici dužni unositi podatke o ženama koje zatrudne kako bi država imala uvid i mogla pratiti najintimniji i najdelikatniji aspekt života svake žene. Primjeri poput zabrane pobačaja mentalno zaostaloj 14-godišnjakinji koju je silovao ujak, te žene koja je zbog zabrane pobačaja bila prisiljena roditi mrtvi fetus nakon čega je i sama izgubila život, nisu horor priče već stvarnost koja se dešava zbiljskim ženama.

Svećenik koji je vodio molitvu klečavaca smatra da žene svojim odijevanjem "izazivaju grijehe kod muškaraca", da je to "nemoralno", te da se trebaju pokrivati kao muslimanke. Sudionici trijumfalno zaključuju da su već duhovno zauzeli "središnji prostor Hrvatske" i prijete širenjem na cijelu Hrvatsku.

U svim zemljama gdje su politički ojačale ovake retrogradne pojave i ideje došlo je do zabrane pobačaja, koju traže i muškarci na središnjem zagrebačkom Trgu. U ovoj akciji za ograničavanje građanskih sloboda i retradicionalizaciju društva sudjeluju i članovi ispostave poljske ekstremističke organizacije Ordo Iuris. Dosta je bilo da se samo branimo od ovakvih regresivnih pojava, nužan je kontranapad. U javnosti je potrebno zastupati emancipaciju žena, jednakost ljudi, pravo žene na slobodno raspolaganje vlastitim tijelom, a te ideje i slobode uklesati u Ustav kako nikomu ne bi palo na pamet da nam ih odzima.

Vraćanje prava na pobačaj u Ustav je neophodno, i nužan je osigurač od daljnjeg derogiranja ženskih prava koje se zbiva paralelno s privatizacijom javnog zdravstva i sve nedostupnijim pobačajem zbog navodnog "priziva savjesti" liječnika. Zagovornici ultrakonzervativnih ideja idu ruku pod ruku s oduzimanjem prava na javno obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu.

Zato pozivamo što više žena da se uključe u našu inicijativu, kao i političku opoziciju u zemlji, te sve progresivne snage koje se trebaju udružiti u organizaciju referenduma za vraćanje pobačaja u Ustav. Nećemo živjeti na koljenima!

04.02.2023. 10:00:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    04.02.2023. 11:07
    zatucani su
Novi komentar
nužno
nužno