« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
EKSTREMIZAM

Zabilježena velika aktivnost islamističkih web stranica

Unatoč potencijalnom razlogu za zabrinutost, američka je ministrica domovinske sigurnosti rekla kako ovo ipak nije neobična pojava uoči obilježavanja 11. rujna

Fotografija vijesti
Više o

Al-Qaeda

,

11. rujna

,

džihad

,

islamističke skupine

Američke ministrica domovinske sigurnosti Janet Napolitano rekla je kako su američke obavještajne službe zabilježile neuobičajeno mnogo aktivnosti na web stranicama islamističkih militanata, ali još uvijek ne postoje naznake ni o kakvim ozbiljnim prijetnjama, prenosi Hina.

Ipak, ministarstvo će biti na povišenoj razini spremnosti dok zemlja obilježava godišnjicu 11. rujna, pojačavajući broj osoblja Federalnih zračnih maršala i drugih agencija.

"Mi nemamo nešto što bi dostiglo standard vjerodostojne prijetnje, ali još uvijek imamo puno komuniciranja na tim web stranicama. A mi svaki djelić toga uzimamo ozbiljno i pratimo dalje", rekla je Napolitano na brifingu za novinare u Washingtonu, prenosi CNN.

"U svijetu obavještajnih informacija ima puno lupetanja a mi sve uzimamo ozbiljno. A ako bude nešto što se diže do razine gdje moram izdati upozorenje za prijetnju, mi ćemo izdati to upozorenje", dodala je ministarica.

Napolitano je rekla kako nije neobično vidjeti povećanu aktivnost na 'džihadističkim' web stranicama uoči velikih događaja.

09.09.2011. 09:18:00
Novi komentar
nužno
nužno