« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
ULI HOENESS:

Pogreška je bila dati SP Južnoafričkoj Republici

Nikada nisam bio pristaša SP-a u Južnoafričkoj Republici ili Africi dok god sigurnosni uvjeti ne budu 100 posto riješeni, izjavio je predsjednik Bayerna

(Getty Images)
Više o

FIFA

,

SP 2010.

,

Joseph Blatter

,

Uli Hoeness

Predsjednik FIFA-e Joseph Blatter napravio je veliku grešku kada je dopustio da Južnoafrička Republika bude izabrana za domaćina SP-a 2010., izjavio je u srijedu predsjednik njemačkog prvoligaša Bayerna Uli Hoeness.

Hoeness je izjavio za lokalni list "Muenchner Merkur" da neće putovati u Južnoafričku Republiku na prvenstvo koje će se održavati od 11. lipnja do 11. srpnja zbog sigurnosnih problema, ali i slabe prodaje ulaznica.

"Nikada nisam bio pristaša SP-a u Južnoafričkoj Republici ili Africi dok god sigurnosni uvjeti ne budu 100 posto riješeni", rekao je Hoeness.

"Blatter je htio da to bude tako i ja sam uvijek vjerovao da je pogriješio. Sada treba izvući najbolje iz toga, ali mislim da je i Blatter shvatio da je davanje domaćinstva Južnoafričkoj Republici jedna od najvećih pogrešnih odluka koju je donio."

Sigurnosna pitanja su uvijek ključna oko organizacije tako velikog događaja kao što je svjetsko prvenstvo, a posebno su postala aktualna kada su ubijene tri osobe u napadu na autobus togoanske nogometne reprezentacije na Afričkom kupu nacija početkom ovog mjeseca.

Također se javlja o slaboj prodaji utakmica za SP. (hina/metro-portal)

27.01.2010. 13:32:59
Novi komentar
nužno
nužno