« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
STROGA KONTROLA

Engleska zabranila odlazak u JAR za 3.200 huligana

Poznati huligani vlastima će za vrijeme trajanja SP-a morati predati svoje putovnice

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Englesko ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u utorak da je za 3.200 poznatih huligana zabranjen odlazak u lipnju u Južnoafričku Republiku gdje bi na SP trebali navijati za Englesku.

"Zabrane odlazaka na nogometne utakmice pokazale su se izrazito učinkovitima u spriječavanju poznatih izazivača nereda da odlaze na takve utakmice", objasnio je glasnogovornik ministarstva.

Ti huligani trebat će predati putovnice vlastima za vrijeme trajanja SP-a.

Nakon SP-a 1998. i Eura 2000., koji su obilježeni nasilnim incidentima u kojima su sudjelovali Englezi, posebno u Marseilleu i Charleroiu, engleske vlasti su pojačale preventivne mjere.

"Od 2000. i uspostavljanja strategije borbe protiv nasilja sa strogim zakonima, nije bilo značajnijih ispada na marginama utakmicama Engleske na velikim turnirima", dodao je glasnogovornik.

"Policija će ispitati navijače o njihovom odlasku i spriječiti u tome bilo koga tko bude predstavljao rizik od izazivanja nemira. Surađujemo s južnoafričkom policijom".

Prošlu nogometnu sezonu 3.752 osoba je uhićeno zbog sudjelovanja u navijačkim neredima u Engleskoj i Walesu, što je za dva posto manje nego u prethodnom razdoblju. (hina/metro-portal)

26.01.2010. 16:42:19
Novi komentar
nužno
nužno