« Kultura
objavljeno prije 14 godina i 8 mjeseci
svi čitaju

Počinje Mjesec hrvatske knjige

Manifestacija počinje 15. listopada u sklopu koje je ove godine najavljeno preko 2000 događaja diljem Hrvatske

(Wikipedia)
Više o

Mjesec hrvatske knjige 2009

,

Davorka Bastić

,

Gradska knjižnica u Pazinu

,

Čitajmo pod zvijezdama

,

Iva Ciceran

,

Ranka Javor

,

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Manifestacija "Mjesec hrvatske knjige 2009." posvećena je Međunarodnoj godini astronomije, a knjižnice u Hrvatskoj obilježit će ga od 15. listopada do 15. studenog, izvijestila je danas na konferenciji za novinare predsjednica Programskog i organizacijskog odbora Davorka Bastić.

Napomenula je kako će se ovogodišnja svečanost otvaranja održati 15. listopada u Gradskoj knjižnici u Pazinu koja obilježava 100. obljetnicu svoga utemeljenja.

''Pod nazivom 'Čitajmo pod zvijezdama' 23. listopada, od 18-24 sata, organizirat ćemo čitanje u svim gradovima i naseljima'', rekla je dodavši kako će se toga dana čitati ulomci iz knjiga u kavanicama, restoranima, trgovinama, tramvajima, na autobusnim stajalištima i drugim mjestima.

Ravnateljica pazinske Gradske knjižnice Iva Ciceran rekla je kako će nakon svečanoga otvaranja Mjeseca hrvatske knjige u Pazinu sudionici obići Zvjezdarnicu u Višnjanu te Astronomsku promatračnicu na brdu Tičan.

"Pod nazivom '100 godina pazinskog hrama knjige' bit će postavljena izložba o radu knjižnice u razdoblju od osnutka prve pučke knjižnice u Pazinu 7. veljače 1909. do 2009.", napomenula je.

Predsjednica Programskog i organizacijskog odbora manifestacije Davorka Bastić je pozvala roditelje zagrebačkih prvoškolaca da tijekom Mjeseca knjige u knjižnice dovedu svoju djecu gdje će im biti ponuđeno besplatno učlanjenje u knjižnice.

Voditeljica Hrvatskog centra za dječju knjigu Ranka Javor izvijestila je da će se i ove godine održati Nacionalni kviz za poticanje čitanja.

"Kviz je namijenjen učenicima viših razreda osnovne škole", rekla je, dodavši kako se po Hrvatskoj organizira u knjižnicama za djecu i mladež te u knjižnicama, školama i kulturnim društvima za hrvatsku djecu u susjednim državama.

O astronomskim temama i programu koji će biti ove godine priređen tijekom Mjeseca knjige govorila je stručna suradnica za školske knjige u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici Višnja Bošnjak napomenuvši kako će na Interliberu biti organizirane radionice za mladež te niz predavanja iz područja astronomije.

Mjesec hrvatske knjige održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Hrvatske, a organizatori su i ove godine objavili vodič "Mjesec hrvatske knjige 2009." u kojem najavljuju više od 2000 događaja po cijeloj Hrvatskoj.

13.10.2009. 14:27:37
Novi komentar
nužno
nužno