« Kultura
objavljeno prije 15 godina i 1 mjesec
SPLIT

Počinje Međunarodni festival urbane kulture "xStatic09"

Hip-hop, grafiti, breakdance, role, skate, BMX i ostale discipline ulične kulture mogu se doživjeti u Splitu između 21. i 25. svibnja.

(www.festive.hr)
Više o

hip hop

,

Split

,

grafiti

,

urbana kultura

,

Festive

,

Pero Rančić

,

xStatic09

,

Međunarodni festival urbane kulture

,

breakdance

U organizaciji splitske Udruge za promicanje urbane kulture "Festive" u četvrtak u Splitu počinje Međunarodni festival urbane kulture "xStatic09", najavio je na današnjoj konferenciji za novinare predsjednik te udruge Pero Rančić.

Festival traje do nedjelje, a uz ulično prvenstvo u košarci, natjecanje u skateu, bmx-u, rolama i mountbikeu, bit će još nekoliko disciplina, od glazbe i DJ-a do oslikavanja grafitima i breakdancea.

Organizatori, među kojima je Aleksandar Antić, član grupe TBF i potpredsjednik Udruge, očekuju goste iz Kanade, SAD-a, Australije, Nizozemske, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Švicarske, Austrije, Slovenije, BiH, Srbije i Hrvatske.

Crtači grafita koji će doći na naš festival su ljudi koji rade na MTV-u, u Disneyu, neki su dječji ilustratori, imamo arhitekte. U skateu imamo ljude koji voze pod visokim sponzorstvima, u breakdanceu su prvaci iz Francuske, ali i najbolji vozači skatea iz naše zemlje. Imat ćemo i dva velika koncerta na tvrđavi Gripama u petak i subotu, gdje će nastupiti najpoznatije hrvatske hip-hop grupe, rekao je Rančić.

Dio festivala održat će se i na igralištu Osnovne škole Plokite, obnovljenom nakon 37 godina, a uređenu školsku fasadu sudionici Međunarodnog festivala urbane kulture oslikat će grafitima.

Na dvama koncertima očekuje se svirka TBF-a, Ede Majke, Stillnessa, Dječaka, Generala Wooa, Kandžije, 3ki stilla, Dj Pipsa, DirtelllRatza, Roots Manuve, Elementala, 6sixpack Produkcije i Sinesteta. (hina/metro-portal)

20.05.2009. 14:09:18
Novi komentar
nužno
nužno