« Kazalište
objavljeno prije 6 mjeseci
DeSADU

Počinje 12. DeSADU

Festival DeSADU studentima dramaturgije osigurava vrijeme i mjesto za prikazivanje vlastitih novih, vrućih dramskih tekstova ili onih koji već neko vrijeme čekaju u samoći ladica

DeSADU
DeSADU (Arhiva)
Više o

ADU

,

12. DeSADU

,

DeSADU

Revija dramskih tekstova studenata dramaturgije Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu 12. DeSADU donosi, od 22. do 24. travnja na Sceni F22 ADU i online na Facebook stranici revije, četrnaest tekstova kojima se mladi dramski pisci predstavljaju široj publici.

Festival DeSADU studentima dramaturgije osigurava vrijeme i mjesto za prikazivanje vlastitih novih, vrućih dramskih tekstova ili onih koji već neko vrijeme čekaju u samoći ladica.

Prilika je to u kojoj mladi pisci konačno mogu okusiti plodove svoga rada, predstaviti radove publici, ali i kolegama, koji često ne znaju što sve nastaje u fajlovima i bilježnicama njihovih mladih suradnika, stoji u najavi.

Kroz međusobnu suradnju, nova iskustva i osvještavanje prisutnosti novih dramskih tekstova mladih autora, ovaj je festival velik korak naprijed u prikazivanju umjetnosti mladih kazalištaraca, kao i velika motivacija za sve sudionike da prikažu svoje radove, dodaje se.

U sklopu ovogodišnjeg izdanja DeSADU bit će predstavljeni tekstovi "Plodna mjesta" Petre Pleše, "Ne usudim se zamisliti kako je to bilo" Vide Zelić, "Ti imaš izbor, ja ne..." Ane Perković, "Oni koji hodaju bočno" Marije Androić, "Moram ti reći da te volim" Espija Tomičića, "Vilan" Patrika Gregureca, "Svemir u vama" Paule Drvenkar, "Čiča Miča rige jaja" Vene Mušinovića, "Te lepe nuklearne zime" Đorđa Kosića, "Još nerođen" Anamarije Budimir, "Sanjati zlatnu ribicu" Mie Laure Jurčić, "Odjednom je postalo tiho" Ivone Marciuš, "Nemoj gasiti svjetlo" Ane Dragozet i "Ljubav u afteru" Mihovila Rismonda.

U sklopu popratnog programa održat će se diskusija o mentalnom zdravlju "Kako preživjeti pandemiju", pod vodstvom studentice treće godine preddiplomskog studija Psihologije na Fakultetu hrvatskih studija Ive Marketanović.

Ulaz na sve izvedbe i popratni program je slobodan uz prethodnu najavu na mail adresu adudesadu@gmail.com zbog ograničenog broja mjesta, a za posjetitelje koji ne uspiju dobiti mjesto u dvorani, osiguran je prijenos čitanja uživo na Facebook stranici DeSADU (https://www.facebook.com/desadu/), na kojoj je dostupan i kompletan program održavanja festivala.

22.04.2021. 14:19:00
Novi komentar
nužno
nužno