« Film
objavljeno prije 4 godine i 8 mjeseci
KINO PROGRAM

Početak nove sezone u kinu Kinoteka uz filmski Rendez-vous

Rendez-vous au cinéma – pet klasičnih i suvremenih naslova francuske kinematografije

Kinoteka otvara novu sezonu
Kinoteka otvara novu sezonu (Arhiva)
Više o

kino program

,

Kinoteka

Nakon ljetne stanke, u petak i subotu, 13. i 14. rujna, kino Kinoteka započinje svoju novu sezonu programom Kino mreže Rendez-vous au cinéma, u sklopu kojeg će biti prikazano pet odabranih ostvarenja klasične i suvremene francuske kinematografije, među kojima i dva klasika velikana francuskog filma, Louisa Mallea

Iz Malleovog opusa, u petak 13. rujna u 18 sati, ne propustite Zazie u metrou, komediju iz 1960. s elementima fantastike i mnoštvom neobičnih likova u šašavim situacijama u pariškom metrou, nastalu po književnom predlošku Raymonda Queneaua. Istu večer, s početkom u 20 sati na repertoaru je film s tematskim fokusom na Mediteran, Magistrala Kennedy  (2016.), redateljice Dominique Cabrere, o skupini tinejdžera koji uživaju u ljetnim mjesecima na plažama Marseillea, sve dok se ne uključe u trgovinu drogom i postanu predmetom policijske istrage.

U subotu, 14. rujna u 11 sati pogledajte višestruko nagrađivani animirani film Crvena kornjača (2016.). Film bez dijaloga prati najvažnije životne faze jednog brodolomca koji završi na pustom tropskom otoku naseljenom samo kornjačama, rakovima i pticama. Mornar pokušava pobjeći s pustog otoka pomoću improvizirane splavi, no njegov pokušaj spriječi kornjača koja mu uništi sklepano plovilo. Unatoč tome, mornar uspijeva pronaći novi život na pustom otoku, i to zahvaljujući čudnovatoj crvenoj kornjači.

U 18 sati gledamo Otisnuti se (2017.), redatelja Gaëla Morela, drugi suvremeni naslov u tematskom fokusu na Mediteran. Riječ je o socijalnoj drami o sredovječnoj Francuskinji, radnici u tekstilnoj industriji, koja pred prijetnjom otkazom bira još gore plaćeni posao za istog poslodavca u Maroku, odabravši tako novi neizvjesni život na drugoj obali istoga mora. 

Zadnji naslov iz programa Rendez-vous au cinéma koji se prikazuje u kinu Kinoteka,  Lift za gubilište iz 1958. godine, kriminalistički klasik sa samoga početka Novog vala i Malleov redateljski prvijenac s legendarnom Jeanne Moreau u naslovnoj ulozi i Milesom Davisom kao autorom originalne glazbe za film, na rasporedu je u 20 sati.

Ulaz na sve projekcije je slobodan uz prethodno preuzete ulaznice na blagajni kina Kinoteka. Peti Rendez-vous organiziraju Francuski institut u Hrvatskoj, Kino mreža i Hrvatski audiovizualni centar. Rasporede projekcija potražite na internetskim i Facebook stranicama kina Kinoteka te na institutfrancais.hr.

12.09.2019. 10:30:00
Novi komentar
nužno
nužno