« Kultura
objavljeno prije 12 godina i 10 mjeseci
VARAŽDIN

Počeo 13. Špancirfest

Izlaskom uličnih zabavljača na ulice i trgove u centru Varaždina te otvaranjem kućica s ponudom raznovrsnih izlagača počeo je 13. Špancirfest

Trinaesti Špancirfest ima bogat program
Više o

Varaždin

,

Špancirfest

,

pozornice

,

Stančićev trg

,

Korzo

,

program Špancirfesta

U deset dana šetačima u starogradskoj jezgri ponudit će oko 250 programa - koncerata, predstava za djecu i odrasle, uličnih programa i kreativno-edukativnih radionica te mnogo drugih popratnih sadržaja. Oko 215 programa bit će besplatno, a prvi put naplaćivat će se ulaznice za koncerte na pozornici kod Starog grada.

Jednodnevna ulaznica stoji 30 kuna, vikend ulaznica za petak, subotu i nedjelju 60 kuna, a ulaznica za sve koncerte na toj pozornici 150 kuna. Osim karata za koncerte na toj pozornici, naplaćivat će se karte za predstave, koje stoje 30 kuna, javlja Hina.

Pozornica na Starom gradu bit će glavna festivalska pozornica, a nosi naziv "MTV pozornica". Na njoj će nastupiti 27 hrvatskih, regionalnih i stranih sastava, među kojima i Jinx, Let3, TBF, Majke, Električni orgazam, Asian Dub Foundation i Morcheeba, a već večeras Vlasta Popić, Vatra i Urban&4.

Postavljene su i dvije velike koncertne pozornice, na Stančićevom trgu i na glavnog gradskom trgu Korzu. Šetači će na Stančićevom trgu svake večeri moći uživati u nastupima glazbenih sastava iz cijelog svijeta. Tamo će, među ostalim, nastupiti Vlatko Stefanovski Trio, Vještice i Shantel & Bukovina Club. Večeras će koncertni program na toj pozornici otvoriti Darko Rundek & Cargo Trio. Glavni gradski trg Korzo bit će mjesto na kojem će se izvoditi pop glazba, šansone, domaće popevke, klapska i instrumentalna glazba, a nastupit će, među ostalima Klapa Libar, Demoni te bendovi Beatles Revival i ABBA Real Tribute.

Špancirfest nudi i devet komedija, dvadesetak dječjih predstava, oko 150 uličnih programa te Kreativfest u sklopu kojeg će biti održano šest radionica. Uska ulica bit će ponovno mjesto Paleta festa koji okuplja likovne umjetnike, a djeca će se i ove godine moći zabavljati u Vindilandu smještenom uz Stari grad, u kojem će biti organizirano i kino pod zvijezdama.

Novitet Špancirfesta je izložba instalacija u zraku u Gundulićevoj ulici, Slavonsko dvorište u kojem će biti predstavljeni tradicijski obrti, rukotvorine i slavonske delicije te Festivalski kamp i Mobilisis party pored sportske dvorane uz rijeku Dravu.

Osim u zabavno-kulturnim programima, posjetitelji će moći uživati u bogatoj ugostiteljskoj ponudi te ponudi oko 140 izlagača koji će izložiti i prodavati proizvode tradicijskih obrta, rukotvorine suvremenih uporabnih predmeta baziranih na hrvatskoj etnološkoj i kulturnoj baštini, artefakte primjenjenih umjetnika, hranu i piće spravljene po tradicionalnim receptima te razne suvenire.

I ove godine, bit će osiguran autobusni prijevoz Zagreb-Varaždin, po povoljnim uvjetima. Informacije o Špancirfestu dostupne su na mrežnim stranicama festivala (www.spancirfest.com).

19.08.2011. 12:46:50
Novi komentar
nužno
nužno